ODPRTJE CENTRA

Za več medgeneracijskega sodelovanja

Izola, 12. maj 2018
V Izoli je včeraj odprl vrata nov Medgeneracijski center Izola. Center se nahaja v Livadah, pri novih oskrbovanih stanovanjih, njegovo vodenje pa je Občina Izola zaupala izolskemu Domu upokojencev.

Foto: druženje ob odprtju centra, vir: Občina Izola

Kot so sporočili z izolske občine, je odprtje centra popestril bogat kulturni program, v katerem so sodelovali najmlajši iz vrtcev in šol ter pevke Univerze za tretje življenjsko obdobje Andragoškega društva Morje z recitatorko Vlasto Fabjan.

»Dočakali smo kvaliteten prostor združevanja generacij, ki se nahaja v bližini šole, vrtca, univerzitetnega kampusa in kmalu novega centra odličnosti,« je ob odprtju poudaril župan mag. Igor Kolenc in se zahvalil vsem, ki so verjeli v projekt ter pomagali pri njegovi uresničitvi. Prav tako je vse tiste, ki doslej niso bili dejavni v okviru društev, pozval, naj se pridružijo aktivnostim v okviru medgeneracijskega centra.

Center je nastal na pobudo Društva upokojencev Izola, Društva upokojencev Jagodje – Dobrava, Andragoškega društva Morje – Univerze za tretje življenjsko obdobje, Društva invalidov Izola, Združenja borcev za vrednote NOB Izola, Centra za socialno delo Izola in Doma upokojencev Izola. Medgeneracijski center bo še poglobil sodelovanje navedenih organizacij in drugih starejših z vrtci, šolami in univerzo.

»Kvalitetno življenje vseh generacij bodo zagotovile tiste občine, ki že danes razmišljajo o vsebinah in programih za starejše,« je povedal Vasja Medvešček, direktor Doma upokojencev Izola, ki verjame, da bodo sodelavci v novih prostorih izvajali kvalitetne programe.

»Program aktivnosti pripravljamo v sodelovanju s prostovoljci ter javnimi zavodi, društvi in drugimi organizacijami. V maju in juniju so tako že na voljo številne dejavnosti,« je o programu dela v medgeneracijskem centru povedala Lijana Trontelj, vodja centra. »Obenem ste vsakodnevno, od ponedeljka do petka, dobrodošli v družabnem medgeneracijskem kotičku centra, kjer bodo na voljo pikado, igre s kartami, šah, družabne igre za spodbujanje miselnih sposobnosti in še marsikaj, v čemer bodo mlajši in starejši našli skupni jezik,« je še dejala vodja centra.

Na občini so še poudarili, da bo medgeneracijski center vse aktivnosti ponujal brezplačno, k sodelovanju v programu pa še posebej vabijo tudi prostovoljce, ki bi s svojim znanjem in dobro voljo radi vodili kakšno aktivnost.

Povezane vsebine:

V turističnih mestih naj se nočni mir začne ob polnoči