PRVI IRONKIDS

Za uvod v jutrišnji Ironman so se v Izoli pomerili »železni otroci«

Izola, 22. september 2018
Za uvod v jutrišnji premierni Ironman v Sloveniji so danes na izolski Lonki pokrbeli otroci. Najmlajši so se pomerili v teku za tekmovanje Ironkids in prav vsi so si pritekli zlato medaljo, so sporočili organizatorji.

Foto: Ironman

Kot so dejali, je bilo na prvem tekmovanju Ironkids zelo živahno, vsi otroci pa so po opravljeni preizkušnji na izolski Lonki postali čisto pravi Ironkids ali železni otroci. Nekaj manj kot 200 otrok iz številnih držav je bilo razdeljenih v šest starostnih skupin. Prva je nastopila skupina E, v kateri so bili najmlajši tekmovalci, rojeni med 2014 in 2016. Tekmovali so v spremstvu staršev in pogumno pretekli 200 metrov. Nekateri so pritekli v cilj v solzah, drugi v smehu, a ko so prejeli zlato medaljo, so bili vsi zadovoljni. Za njimi se je na progi, dolgi 400 metrov, preizkusila skupina otrok, rojenih med 2011 in 2013, nato pa pa so sledili že izjemno hitri tekači, rojeni med 2008 in 2010, ki so pretekli 600 metrov v povprečju 20km/h. Predzadnji so na startno črto stopili člani skupine B, rojeni med 2006 in 2007, in pretekli razdaljo 800 m in čisto koncu je blestela skupina A z otroki, rojenimi med 2004 in 2005, ki se je pomerila na 1200 metrov. Med slednjimi je bilo opaziti že čisto prave bodoče Ironmanovce, so zagotovili pri slovenskem Ironmanu.

Foto: Ironman

Foto: Ironman

Najmlajši so svoje delo opravili, jutri pa so na vrsti pravi Ironmanovci, ki jih v Kopru čaka preizkušnja v treh disciplinah. Po današnjem zaprtju registracij bo jutri ob 8. uri zjutraj na startu prijavljenih nekaj manj kot 1400 tekmovalcev in 57 štafet. Tekmovanja se bo udeležilo 75 % moških in 25 % žensk, povprečna starost atletov je 40 let. Najmlajši nastopajoči ima 18 let, najstarejši udeleženec pa prihaja iz Rusije in bo decembra dopolnil 79 let.

Po besedah organizatorjev prvega tekmovalca v cilju pričakujejo okrog 11.30, ni pa nujno, da bo ta tudi zmagovalec. Tekmovanje se namreč začne s t.i. rolling start, kar pomeni, da gredo tekmovalci v vodo po skupinah v 4-sekundnih časovnih intervalih. Start plavalnega dela bo izveden v času dobrih 25 minut, to pa pomeni, da po končanih treh disciplinah ni nujno, da pričakamo najprej zmagovalca. Tekmovalci bodo zato sedeli na t.i. hot seat ali vročem stolčku toliko časa, dokler se ne zabeleži najhitrejši rezultat.

Uredništvo

Povezane vsebine:

Na nedeljskem Ironmanu tudi istrska “železna” ekipa

Slovenska Istra pripravljena na triatlonsko tekmo Ironman