REGIONALNI RAZVOJ

Za obalno-kraško razvojno regijo 20,5 milijona sredstev

Celje, 12. september 2018
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki opravlja tekoče posle, Zdravko Počivalšek, je danes v Celju s predsednikom Razvojnega sveta južnoprimorske regije Igorjem Kolencem podpisal še zadnjega v nizu dogovorov za regionalni razvoj. Dokument prinaša obalno-kraški regiji 20,5 milijonov evrov državnega in evropskega denarja za projekte.

Foto: MOS

Počivalšek in Kolenc sta dogovor podpisala na Mednarodnem obrtno-podjetniškem sejmu v Celju. Minister je ob tem izrazil veselje, da se je z današnjim podpisom končal tri leta dolg proces, saj je bil dogovor z obalno-kraško regijo še zadnji od skupaj dvanajstih za razvoj regij.

“Skupaj smo podpisali za 480 milijonov evrov dogovorov, do sem pa je bila res trda pot,” je izpostavil Počivalšek. Dodal je, da je dogovor z obalno-kraško razvojno regijo vreden 33,3 milijona evrov, od tega je 20,5 milijona evrov zagotovljenih iz sredstev EU in državnega proračuna.

Foto: CC

Po Počivalškovih besedah na področju spodbujanja podjetništva dogovor med drugim vsebuje dva projekta v skupni vrednosti 2,1 milijona evrov. Prav tako bo dobrih 2,1 milijona evrov namenjenih dvema projektoma s področja multimodalne urbane mobilnosti.

Sedem projektov je po ministrovih pojasnilih s področja okoljske infrastrukture, od tega se jih šest nanaša na kanalizacijska omrežja, en pa na oskrbo s pitno vodo.

“Današnji podpis pomeni za regijo začetek neke nove razvojne priložnosti,” je ob podpisu še poudaril Počivalšek, Kolenc pa je dodal, da lahko v regiji z zavihanimi rokavi začnejo z delom.

Uredništvo

Povezane vsebine:

Delodajalci v Sloveniji z zaposlitvenimi obeti v svetovnem vrhu

S svojim življenjskim stilom močno obremenjujemo naš planet