ZD IZOLA

Z novimi prostori do boljšega zdravljenja odvisnosti

Izola, 21. avgust 2018
Izola je dobila nove prostore za delovanje centra za zdravljenje odvisnosti. S selitvijo centra v prostore nekdanje urološke ambulante so dobili zeleno luč za ureditev dodatne ambulante družinske medicine, so sporočili iz izolskega zdravstvenega doma.

Foto: Elizabeta Kovačič, višja med. sestra v Centru za zdravljenje in preprečevanje odvisnosti in Evgenij Komljanec, direktor, vir: ZD Izola

Pri načrtovanju prostorov so v Zdravstvenem domu Izola upoštevali varnostna priporočila in ukrepe komisije za strokovni nadzor, upoštevajoč značilnosti delovnega mesta, naravo dela in morebitna tveganja pri delu . Z novimi prostori so poskrbeli tudi za vzpostavitev ustreznih fizičnih varnostnih ukrepov.

V centru je na voljo usposobljen kader z dolgoletnimi izkušnjami in strokovnim znanjem – zdravnica specialistka psihiatrije, zdravnik splošne prakse, višja medicinska sestra in magistra psihologije.

Foto: Zdravstvena.info

Center za zdravljenje odvisnosti sodi v mrežo slovenskih centrov, ki jo organizira Ministrstvo za zdravje RS. V izolskem centru so obravnavani zavarovanci s stalnim bivališčem v Izoli pa tudi ostali. Center opravlja vse dejavnosti – preventivne in kurativne – tako kot vsi drugi centri v mreži.

Preventivna dejavnost centra je namenjena tako splošni populaciji kot ciljnim skupinam, še posebej tistim najbolj ranljivim. Osrednjo vlogo vseh aktivnosti predstavljajo komorbidnost in problematika sintetičnih drog, ozaveščanje o škodljivih učinkih, posledicah, zapletih ob uživanju prepovedanih drog ter svetovanje.

Uredništvo

Povezane vsebine:

Od danes med nami tudi reševalci na kolesih