PLAČILO PARKIRNINE

Z novimi parkomati v Luciji nič več brezplačnega parkiranja

Lucija, 18. september 2018
Avgusta so neznanci poškodovali šest parkirnih avtomatov, zato je bilo nekaj časa na parkirišču pri Trgovsko-poslovnem centru Lucija parkiranje brezplačno. Ker je Okolje Piran v tem tednu postavil nove avtomate, je plačilo parkirnine ponovno obvezno za vsa vozila, ki parkirajo na tem območju, ne glede na čas parkiranja, so sporočili.

Foto: OP

Iz piranskega Okolja prosijo vse uporabnike, naj ne pozabijo plačati parkirnine in se tako izognejo kazni, ki sledi v primeru neplačila. Kot so dejali, se namreč pogosto zgodi, da kdo nima drobiža ali preprosto pozabi plačati za 15 minut parkiranja, kontrolorji pa ravno takrat pregledujejo plačilne listke in izdajo kazen, četudi gre le za 15 minut.

 

Foto: CC

Za vsa parkirna mesta v upravljanju Okolja Piran deluje sistem SMS-plačevanja parkirnine z mobilno aplikacijo, ki uporabnikom olajša plačevanje, saj ni potrebno izgubljati časa pri iskanju drobiža. Plačevanje parkirnine pa je možno tudi preko aplikacije, ki se je lahko poslužujejo tudi tujci. Vsa navodila za oba načina plačevanja parkirnine so navedena in označena na vsakem parkomatu, so še pojasnili v Okolju.

Uredništvo

Povezane vsebine:

Parkirni avtomati v Luciji in Portorožu tarča nepridipravov