LOKALNE VOLITVE

V tekmo za koprskega župana se podaja kandidat NSi Danijel Sertič

Koper, 28. september 2018
Na letošnjih lokalnih volitvah se bo za župana Kopra potegoval tudi kandidat NSi Danijel Sertič. Na današnji predstavitvi mu je podporo izkazal predsednik stranke Matej Tonin in mu zaželel uspešno kampanjo. Njena rdeča nit bo Kopru povrniti dušo in ljudi.

Foto: NSi

Uvodoma je na predstavitvi spregovoril predsednik stranke NSi, Matej Tonin, ki je poudaril, da se njihova stranka letošnjih lokalnih volitev loteva resno, saj so si zadali cilj izboljšati uspeh zadnjih državnozborskih volitev. Kandidate bo stranka imela v vseh slovenskih občinah. Kot je poudaril, ne zanikajo, da je bilo v Kopru v preteklih letih veliko narejenega, a verjamejo, da je prišel čas za novo energijo in ideje. Slednje lahko Kopru po njegovih besedah ponudi ravno Danijel Sertič.

Foto: NSi

Foto: NSi

“Na letošnjih lokalnih volitvah bomo v Kopru nastopili tudi z močno listo, ki smo jo pomladili in osvežili. Nova Slovenija se na velika vrata vrača v mestni svet občine Koper,” je še izpostavil.

Po mnenju kandidata NSi ima Koper dokaj urejeno instrakturo, tako mestu kot podeželju, ki je tudi del občine, pa manjakjo duša in ljudje. Zato je napovedal, da bi uredili povezavo podeželja z mestom in ga tako oživeli tudi po šestnajsti uri.

Med prednostnimi nalogami, ki so si jih zastavili, je izpostavil znižanje najemnin občinskih lokalov za potrebe turizma in kulture, reševanje prostorske stiske v domovih za ostarele, obogatitev dogajanja na prostem za mlade in znižanje komunalnih prispevkov pri gradnji lastnega doma mladim družinam do 35 let.

“Pripravili smo tudi program za razvoj podjetništva v občini, gradnjo nove industrijske cone kamnolom Črni Kal, občinske subvencije podjetjem, ki se ukvarjajo z razvojem ekoloških produktov,” je dejal Sertič.

Celoten program bo skupaj s kandidati za mestni svet, katerih prednost vidi v tem, da so vsi pripravljeni pošteno delati, predstavil v času kampanje, na predstavitvi pa je izpostavil le večje projekte.

“Nujno bi bilo potrebno pokriti koprsko tržnico, urediti sobivanje Kopra z Luko, zgraditi protihrupni zid ob Bošedragi, spodbutiti čimprejšnjo gradnjo potniškega terminala, poleg tega predlagamo, da tudi naše mesto dobi pločnik slavnih in zaslužnih občanov Mestne občine Koper,” je dejal Sertič.

Danijel Sertič bo nastopil s sloganom stranke, s katerim zagotavlja, da “misli resno”.

Nataša Fajon