GLASBA

V Taverni lahko prisluhnete gospel zboru Bee Geesus

V koprski Taverni lahko danes prisluhnete gospel glasbi, saj bo v okviru 10. poletnih koncertov tam nastopil gospel zbor Bee Geesus.

Foto: www.beegeesus.si

Namesto inštrumentalne spremljave zbor v svoje aranžmaje vključuje beatbox in elemente vokalne igre (vocal play), kar mu zagotavlja edinstveno mesto med gospel zbori. Edini tovrstni zbor v Sloveniji ni zgolj promotor gospela. Smisel svojega delovanja vidi predvsem v širjenju veselega sporočila, ki ga posreduje gospel, kar v veliki meri uresničuje z nastopi na različnih dobrodelnih koncertih, prireditvah in festivalih.


Foto: www.beegeesus.si

Bee Geesus je pobudnik in nosilec projekta Gospel d. d., vsakoletnega največjega koncerta gospela v Sloveniji, na katerem se slovenski izvajalci črnske duhovne in popularne glasbe združijo v zbiranju sredstev za otroke, žrtve nasilja idr. Zbor je decembra 2009 Slovenijo zastopal v svetovnem dobrodelnem projektu Starbucks Love Project, s čimer se je zapisal tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. Zbor deluje pod umetniškim vodstvom Mateja Virtiča, enega vidnejših predstavnikov a cappelle v Sloveniji.

Koncert se začne ob 21. uri.

Uredništvo