ŠPORT

V rekordnem času preveslale pot med Piranom in Benetkami

Piran, 20. avgust 2017
Skupini veslačic “Voga veneta” iz Pirana in “Nekaj … žensk” iz Giudecche sta se s svojima tradicionalnima beneškima ploviloma podali na dolgo pot, katere cilj so bile Benetke. Misijo so uspešno opravile, saj so na konec poti prispele v rekordnem času.

Foto: Manuela Rojec

Na valovih vztrajnosti, truda in spretnosti so piranske in beneške veslačice včeraj ob 13. uri zaplule v beneško laguno. Na samem zaključku poti je pogumne ženske pospremilo nekaj kapelj dežja in veter, ki pa se je do naših športnic vedel zelo kavalirsko, saj jih je le nežno prepihal.

Foto: Manuela Rojec

Petindvajseterica žensk je z golimi rokami, ki so vihtele vesla celih 150 kilometrov, združila dve mesti nekdanje skupne republike ter dve obali, ob kateri so pluli njihovi predniki. Upravičeno ponosne in navdušene so sestopile na trdna tla Benetk, kjer so jih z velikim slavjem pričakali prijatelji in številni drugi, ki so jim prišli izrazit svoje spoštovanje in pohvale.

Veslačicam lahko res čestitamo za dosežen podvig, o katerem se bo zagotovo še dolgo govorilo. Bravo Nadia, Valentina, Elettra, Gabrijela, Andreja, Amalia, Romana, Silva, Branka, Duška, Sibylle, Lucia, Claudia, Katarina, Anna, Marzia, Orietta, Luana, Margaretha, Cristina, Michela, Silvia, Ruth, Alessandra, Nancy in Natashia!

NF