DELAVNICE ZA MLADE

V mesecu varčevanja Intesa Sanpaolo Bank pričenja z delavnicami finančnega opismenjevanja za mlade

V okviru meseca varčevanja je Intesa Sanpaolo Bank organizirala vrsto delavnic na temo finančnega opismenjevanja mladih. Pobuda izhaja iz splošne angažiranosti mednarodne bančne skupine – ki ji pripada tudi slovenska Intesa Sanpaolo Bank -, z njo pa skupina želi skupaj z ostalimi hčerinskimi bankami v Evropi in na Bližnjem vzhodu spodbuditi otroke različnih starosti k razmisleku o pomenu varčevanja.

Osnovni namen izobraževalnih delavnic, ki so plod prostovoljnega dela izbranih bančnih sodelavcev Intese Sanpaolo Bank, je predstaviti in naučiti mlade, kako načrtovati svojo finančno prihodnost in smotrno ravnati s svojim denarjem.

Enourne izobraževalne delavnice so namenjene učencem višjih razredov osnovnih šol (med 11. in 14. letom starosti), pri čemer skozi poučne in zanimive individualne in skupinske igre spoznavajo osnove osebnih financ. V štirih glavnih izobraževalnih modulih učenci spoznavajo pomen varčevanja ter se naučijo presojati med kratkoročnimi koristmi in stroški, opredeliti različne finančne cilje v določenem časovnem obdobju ter ne nazadnje, kako povečati svoje prihranke.

Delavnice, ki so prvič potekale med 23. in 27. oktobrom 2017 v treh večjih obalnih osnovnih šolah, se bodo v prihodnosti razširile tudi na druge regije po Sloveniji.

Slika (arhiv Intese Sanpaolo Bank): utrinek s prve delavnice v OŠ Koper

Povezane vsebine:

Tretja pot za vaše prihranke