RIBIŠKI PRAZNIK

V Izolo prihaja največja fešta poletja

Izola, 16. avgust 2018
Ta konec tedna bo Izola v znamenju največje fešte poletja, saj se bo v mestu odvijal tradicionalni Ribiški praznik. Praznik bo tudi tokrat potekal v duhu tradicije, povezane z morjem.

Foto: CKŠP

Letošnji Ribiški praznik bo v petek in soboto,17. in 18. avgusta. Poleg morskih jedi in istrske tržnice bodo za glasbo na Lonki in Velikem trgu poskrbeli Lea Sirk, Gustafi, Žiga Rustja, Help! A Tribute to the Beatles, Soulfingers, Griff & Zucchero C. B., Primorski fantje, Trio Turn, Ne me jugat in drugi. Na Pomolu izolskih okusov bodo obiskovalci lahko uživali v pristnih morskih okusih, odvijal pa se bo tudi otroški program, oder talentov in pester sobotni športni program, ki bo minil predvsem v znamenju veslaške in jadralne regate, zaključil pa se bo s tradicionalnim krstom mladih jadralcev in veslačev.

Praznik bo v okviru programa Mala barka potekal tudi v duhu ribištva in ladjedelništva. Tudi letos je namreč Ribiški praznik deloma sofinanciran iz projekta Mala barka 2, v katerem sodelujeta tako Občina Izola kot Turistično združenje Izola. Jutri se boste lahko na Verdijevi ulici seznanili z izdelavo ribiških mrež in vozlov, v kulinaričnem kotičku Mala barka s pripravo tipičnih avtohtonih morskih jedi, mojstri pa vam bodo predstavili tudi osnovna vzdrževalna dela na čolnu. Posebna atrakcija bo osvetljena stara barka Ampelea, na kateri se bodo odvili nastopi zborov oz. klap ter projekcija starih (in novih) fotografij.

Zapore cest

Center za kulturo, šport in prireditve Izola ob tem obvešča, da bo za potrebe izvedbe tradicionalnega praznika 17. in 18. 8. 2018 organizator, skladno z dovoljenjem Urada za gospodarske dejavnosti, investicije in komunalni razvoj Občine Izola za zaporo občinskih cest, izvedel popolno zaporo nekaterih cest.

Foto: CKŠP

Od danes, 16. 8. 2018, od 6.00 do nedelje, 19. 8. 2018, do 19.00 poteka zapora Sončnega nabrežja, Velikega trga, Krpanove ulice ter ulic, ki križajo prireditvene površine.

Od jutri, 17. 8. 2018, od 6.00 do nedelje, 19. 8. 2018, do 19.00 bo potekala zapora starega mestnega jedra, zahodno od Gregorčičeve ulice, vključno z Gregorčičevo ulico.

Jutri, 17. 8. 2018, v soboto 18. 8. 2018 od 18.00 do 5.00 bo zapora neimenovane ulice za Košaki in parkirišča Lonka.

Jutri, 17. 8. 2018, soboto, 18. 8. 2018, od 19.00 do 5.00 naslednjega dne pa bo zapora območja severno od Prešernove ceste (dovoljen promet za obiskovalce do parkirišč do zapolnitve parkirišč, dovoljen promet za stanovalce in dostavo z ustrezno dovolilnico).

V času popolne zapore obvoza ni, zato bo moten promet v celotnem starem delu Izola ter v določenih ulicah.

Organizator prosi vse udeležence v prometu za strpnost ter dosledno spoštovanje prometne signalizacije in odredb pristojnih služb za urejanje prometa. Vse prizadete prosijo za razumevanje.

Uredništvo

Povezane vsebine:

Japonska kultura osvojila izolske ulice