GLEDALIŠČE

V družbi Gledališča Koper vse do izteka leta

Koper, 1. december
V Gledališču Koper bodo za svoje zveste obiskovalce poskrbeli tudi zadnji mesec v letu. Prav do zadnjega dne iztekajočega se 2017 so pripravili program, ki bo s pestrim žanrskim spektrom zadovoljil slehernega starega, pa tudi novega gledalca.

Foto: Dogodek v mestu Gogi, avtor: Peter Uhan

V prvih dneh najbolj prazničnega meseca v letu bodo na velikem odru gostili predstavo Dogodek v mestu Gogi, ki je pod okriljem SSG Trst in Glasbene matice (IT) nastala v režiji Igorja Pisona. Grumova podoba življenja v začaranem krogu mesta, ki hrepeni po preobratu, je v tržaški uprizoritvi predstavljena v glasbeno-gledališki priredbi.

Ljubitelji plesa si boste lahko še v istem tednu ogledali predstavo Kalipso v izvedbi diplomirane plesalke in koreografinje Tine Valentan. Nagrajena uprizoritev v središče postavlja žensko v njeni polni moči.

V okviru abonmaja Brezmejni bodo 11. decembra gostili Istrsko narodno gledališče – Mestno gledališče Pulj (HR) s predstavo Dekliščina, nekaj dni zatem pa vas bosta s primorsko-štajersko komedijo Maoštjačuj skušali nasmejati Nataša Tič Ralijan in Mojca Partljič.

18. decembra vas bo z glasbo razvajal Obalni simfonični orkester, ki bo za vas pripravil Božično-novoletni koncert, v primeru velikega povpraševanja pa bodo koncert ponovili še 21. decembra.

Praznični čas med božičem in novim letom bodo izkoristili za smeh, saj bo na domačem odru ponovno zaživela bulvarna komedija (Totalno) katastrofalna večerja. Leto 2017 bodo zaključili s plesno-glasbenim večerom. Silvestrski sijaj bodo pričarali ansambel CelloArt in solisti Baleta SNG Maribor.

Foto: Gledališče Koper

Program za otroke

Ta veseli dan kulture 2017 bo minil v znamenju improvizacij. Vsi zainteresirani se lahko igralcu Gorazdu Žilavcu, režiserki Renati Vidič in pianistu Vidu Prinčiču na dogodku Improvizirajmo! Igrajmo! Igrajmo se! brezplačno pridružite v nedeljo, 3. decembra.

V želji, da bi mladim obiskovalcem pomagali ustvariti še bolj čaroben december, jim v soboto, 9. 12., nudijo brezplačen ogled predstave Kekec. Brezplačne vstopnice lahko do zapolnitve prostih mest prevzamete pri blagajni gledališča. Decembra pa bo na koprskem odru premierno zaživela tudi predstava Brundagrrrrom!, ki si jo boste lahko ogledali 16. (Abonma Mavrična ribica in izven) in 23. decembra (Abonma Mali oder in izven).

Popolno darilo

S prazniki prihaja tudi čas obdarovanja, zato vam v Gledališču Koper ponujajo nakup darilnih bonov za predstave. Z darilnim bonom boste vašim najbližjim podarili gledališko doživetje po izbiri.

 

Povezane vsebine:

Katja Pegan: Ohraniti moramo tistega radovednega in radostnega otroka v sebi

Sezono v Gledališču Koper bo s festivalom za mularijo Pri svetilniku začel Kekec

Premiere Gledališča Koper ponujajo vpogled v razmišljanje naših sosedov