ZDRAVJE

»V desetih minutah sem spregledala«

»V desetih minutah sem spregledala,« je navdušeno povedala naša znana igralka in voditeljica Zvezdana Mlakar, ki se je odločila, da se za vedno poslovi od očal: »Vedno sem se obremenjevala, da jih ne bi kako poškodovala ali kje pozabila. Pa tudi nenehnega dajanja očal na nos in dol z njega sem se že pošteno naveličala.«

Foto: Zadovoljna Zvezdana Mlakar in dr. Nikica Gabrić, ki ji je spremenil življenje

Po dolgem iskanju informacij v medijih, na internetu in po priporočilu kolegov se je odločila, da bo svoje oči zaupala dr. Nikici Gabriću. Ustanovitelj in direktor Klinike Svjetlost, največje in najmodernejše specialistične oftamološke klinike v jugozahodni Evropi, nam pove, da je bilo do zdaj z lasersko operacijo operiranih več kot 50 milijonov ljudi po vsem svetu, to je več kot 100 milijonov oči. Operacija vida je danes že rutinska, kratka in neboleča. Očesna kirurgija je namreč z razvojem tehnologije doživela pravo revolucijo. Na Kliniki Svjetlost uporabljajo najnovejšo metodo femto-LASIK, s katero je poseg še bolj varen, predvsem pa pacient še hitreje okreva. Stopnjo varnosti operacije so dvignili na 99,7 odstotka. Morebitni zapleti, ki se pojavijo v zgolj 0,3 odstotka primerih, niso nevarno za oko in vid. V Zagrebu so v zadnjih 19 letih dioptrijo odpravili čez 45 tisoč ljudem, na ostalih treh klinikah, ki jih imajo še v Splitu, Sarajevu in Banji Luki, dodatnih 12 tisoč. Vse operacije so bile uspešno opravljene.

Pri potencialnih pacientih je eden izmed razlogov, da se ne odločijo za operativno odpravo dioptrije, tudi strah. Zato je pomembno, da se med zdravnikom in pacientom vzpostavi odnos, ki temelji na zaupanju. »Ljudje nam zaupajo ne samo zaradi sodobne opreme in vrhunskih oftamologov, temveč tudi zaradi tega, ker vsakega pacienta obravnavamo individualno, se mu posvetimo in ga podrobno informiramo. Lahko si najboljši kirurg, a če se ne znaš pogovarjati s pacientom, ga pomiriti in mu približati operacije, nisi naredil ničesar. Brez tega je delo brezpredmetno«, pove dr. Nikica Gabrić, ki kljub temu da je operiral v kar 17 državah na svetu in opravil že več kot 30 tisoč operacij, pravi, da je zanj vsak pacient kralj. To spoštuje tudi vseh njegovih 43 vrhunskih oftamologov. »Odnos do pacienta je tisti, ki nas, Kliniko Svjetlost, loči od drugih. Pacient je za nas na prvem mestu, ne posel,« še doda.

Tudi Zvezdano Mlakar je bilo malo strah. Dr. Gabrić se je ves čas operacije z njo pogovarjal o tem, kaj se dogaja in jo povsem pomiril. »Res me je zanimalo, kako bo potekala operacija. Morebitni pomisleki so se v trenutku razblinili. Vse, kar sem čutila, je bilo drobno pikanje, kot bi mi nekaj padlo v oko, ampak povsem neboleče. Že naslednji dan sem jasno videla. Brala sem revije, drobne črke na ekranu mobitela, videla sem registrske tablice med vožnjo. Ne morem verjeti, da mi nikoli več ne bo treba poseči po očalih. Operacija mi je spremenila življenje na lepše. Zato vsem priporočam in želim tako lepo izkušnjo – spreglejte, dokler je še čas,« je navdušeno povedala.

Črt Banko v družbi dr. Nikice Gabrića

Na Kliniki Svjetlost se s svojo sodobno in kakovostno opremo lahko primerjajo z najboljšimi svetovnimi klinikami. Njihovi oftalmologi se ves čas izobražujejo, v zadnjih desetih letih so v dopolnjevanje in nadgrajevanje znanja vložili več kot tri milijone evrov. Poleg Zvezdane Mlakar so jim zaupali še drugi znani Slovenci, med njihovimi pacienti je bil tudi Lado Leskovar. Kljub temu da so očala s črnimi okvirji njegov zaščitni znak, se je odločil za operacijo. Zdaj jih nosi le še zaradi videza. »Še vedno mi je čudno in ne morem verjeti, da očal, ki so bila moj simbol, zdaj ne potrebujem več. Hvala dr. Gabriću za hitro in nebolečo operacijo. Med operacijo sva se ves čas pogovarjala, zato je še hitreje minila«, je povedal starosta slovenske popevke.

Z najsodobnejšo opremo so mu operirali obe očesi naenkrat in v enem posegu odpravili tako sivo mreno kot tudi dioptrijo. Na večkrat nagrajeni kliniki s kar šestimi sodobno opremljenimi operacijskimi dvoranami, so izkušeni kirurgi zadovoljni, da lahko pomagajo in izboljšajo kakovost življenja svojim strankam.

K njim prihajajo ljudje iz vseh sosednjih držav, Italije, Avstrije in Slovenije. Prav tako iz Velike Britanije, Španije, celo iz Norveške in Danske. Malo za šalo, malo za res je o svoji izkušnji povedal Črt Banko, zmagovalec resničnostnega šova Bar: »Zdaj mi je vse smešno. Ljudje imajo mozolje, gube in sive lase, doma na policah sem opazil prah. Velika razlika je v vožnji. Življenje se mi je spremenilo!« Poseg na vsakem očesu traja približno deset minut in je popolnoma neboleč. Vid se povrne v celoti, uporaba očal in kontaktnih leč ni več potrebna.

Naročanje na pregled

Za dodatne informacije in naročila na pregled se lahko obrnete direktno na nas ali pa na našega partnerja, podjetje Gremtours d.o.o. iz Izole, kjer Vam uredijo termin pregleda in na željo tudi prevoz do naše klinike.
Dosegljivi so na telefonski številki 05/620 48 88 ali mobilni številki 070/77-99-15 oz. preko e-pošte info@gremtours.si.

Povezane vsebine:

Najmodernejše očesne operacije, ki omogočajo neodvisnost od očal za vse starosti v Portorožu