NE PREZRITE

Uspešno opravili izpit

Pred kratkim so člani sekcije Judo Kluba Koper iz Lucije opravili izpite za višjo stopnjo pasu. Izpit za rumeni pas sta uspešno opravila Enei Blažič in Patrik Zubin, medtem ko so si belo-rumeni pas prislužili Tomas Kranjc, Filip Petrovič, Gal Ljubičič, Jalen Oset, Bor Vatovec, Kaja Blažič, David in Zala Likar ter Teo de Tommasi Novak.

Nadebudni judoisti, vir: JK Lucija

Preverjanje je obsegalo preizkus teoretičnega znanja (od kod izvira disciplina judo, kdo je njen začetnik in kaj pomeni beseda judo …) kakor tudi prikaz različnih tehnik padanja, parternih tehnik in samih metov.

Nadebudni judoisti, vir: JK Lucija

Člani lucijske sekcije Judo Kluba Koper so se udeležili tudiprvega pokala Nove Gorice, ki je potekal v tamkajšnji večnamenski dvorani. Pomerili so se v kategoriji U8 – mlajši Cicibani (letnik 2011 in 2012, tekmovali so v judo borbi po prilagojenih pravilih za U8) in kategoriji U10 – Cicibani (letnik 2009 – 2010, tekmovali so v judo borbi po prilagojenih pravilih za U10).

Vsak tekmovalec v kategoriji je prejel medaljo, tri najboljše ekipe pa so prejele pokal. Zlato medaljo so osvojili Patrik Zubin, Tomas Krajnc in Gal Ljubičič, srebrno Teo De Tommasi Novak, Jernej Sakelšak in David Likar, bronasto pa Enei Blažič, Filip Petrovič, Bor Vatovec, Zala Likar in Kaja Blažič.

Norman Petrovič