ČASTIM 1/2 LITRA

Uspešna krvodajalska akcija študentov

Koper, 13. april 2018
Študentske krvodajalske akcije »Častim ½ litra!«, ki jo je v preteklih dneh pripravila skupina mladih prostovoljcev PreProstovoljni, ki deluje v okviru Študentske organizacije Univerze na Primorskem, se je udeležilo 103 študentov. Mladi krvodajalci so v treh dneh skupaj darovali nekaj več kot 43 litrov krvi.

Foto: ŠOUP

Kot so sporočili s primorske študentske organizacije, s sloganom »Častim ½ litra!« študentske organizacije in klubi pozivajo vse študente, naj v čim večjem številu darujejo kri. Namen skupne krvodajalske akcije je spodbuditi študente k sodelovanju in ustvariti zavedanje o pomembnosti darovanja krvi.

»Tudi tokratna krvodajalska akcija je bila uspešna, saj smo zopet zabeležili veliko število mladih krvodajalcev. Tudi v prihodnje bomo nadaljevati s krvodajalskimi akcijami, saj preko njih širimo zavedanje o pomenu darovanja krvi in humanitarnosti. Od pričetka izvajanja vseslovenske akcije smo veliko mladih vzgojiti v redne krvodajalce, kar je vsekakor velik uspeh,« je odziv študentov na krvodajalsko akcijo komentirala Kristina Taja Grünfeld, sekretarka za socialno in študentsko problematiko ŠOUP.

Foto: ŠOUP

Na študentski organizaciji so še izpostavili, da je vsak darovalec poleg malice prejel tudi simbolična darila, primorskim študentom pa je bil omogočen tudi brezplačen prevoz.

»Posebej se želimo zahvaliti velikodušni donaciji vodstva prevoznega podjetja Taxi Port, ki je častil prevoz, saj so tudi sami izjemni krvodajalci. Z donacijo so nedvomno pripomogli k temu, da se je akcije udeležilo večje število mladih krvodajalcev,« je prepričana Kristina Taja Grünfeld.

Povezane vsebine:

Predaja ključev Študentskega doma v koprskih Prisojah

Raznovrstni dogodki Tedna Pedagoške fakultete v Kopru