CENTER ZA STAREJŠE

Tudi v Dnevnem centru Školjka praznovali 8. marec

Piran, 18. marec 2018
V prostorih Dnevnega centra Školjka v Piranu je tamkajšnji Center za socialno delo ob 8. marcu, mednarodnem dnevu žena, organiziral družabno srečanje.

Foto: Teja Pribac

Srečanje je popestrila Teja Pribac, odlična pevka jazz in blues standardov, ki je s svojim žametnim glasom prisotnim predstavila »Lolo« in jih s skoraj otipljivo bližino čustev popeljala skozi zgodbo, v kateri se lahko najde vsaka ženska, je o dogodku povedala Greta Vanlinden Šimunič. Glasbenemu nastopu je sledilo druženje in klepet ob čaju in sladicah.

Dnevni center za starejše je oblika dnevnega varstva za starejše občane občine Piran, ki potrebujejo določeno obliko pomoči, a želijo živeti v domačem okolju. Deluje že od marca 2003 in ga v celoti financira Občina Piran.

Prednost centra je, da lahko uporabniki preživijo dan tako,kot si želijo, v družbi svojih vrstnikov, ob strokovno vodeni socialni oskrbi, ki jo nudijo animatorka, socialne oskrbovalke in prostovoljci pod vodstvom koordinatorke in vodje pomoči na domu.

V piranskem dnevnem cetru Školjka organizirajo tudi brezplačne medgeneracijske delavnice, ki potekajo vsak četrtek med 9. in 11. uro. Na njih se udeleženci učijo izdelovanja različnih izdelkov, ki ga lahko vsak odnese domov, poleg njega pa s seboj odnese tudi veliko dobre volje, ki jo prejme v dobri družbi.