PROSTI ČAS

Tretje poletno srečanje bralnega kluba Kira knjiga

Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem in Mestna knjižnica Izola vabita na tretje poletno srečanje bralnega kluba KIRA KNJIGA v Arheološkem parku Simonov zaliv v Izoli.

Mark Avrelij (121–180) je bil eden največjih rimskih cesarjev, filozof in vojskovodja, ki sta ga v življenju vodili pravičnost in dobro srce. Že zgodaj je začutil ljubezen do filozofije, o čemer nenazadnje priča njegov dnevnik, o katerem se bomo pogovarjali na srečanju bralnega kluba Kira knjiga. Dnevnik cesarja Marka Avrelija je knjiga, ki nam izvrstno predstavlja kulturni, politični in vojaški vidik življenja antičnega Rima in širše Evrope. Bolj kot aktualno dnevniško dogajanje knjiga prinaša bogate življenjske modrosti o delu, odnosih, človekovi notranjosti, zgodovini, veri …

Prisrčno vabljeni, da se nam pri debati pridružite jutri, v četrtek, 10. avgusta 2017, ob 19. uri v Arheološkem parku Simonov zaliv. V slučaju slabega vremena bo srečanje potekalo v čitalnici Mestne knjižnice Izola. Bralni klub vodi literarna kritičarka in prevajalka Diana Pungeršič. Udeležba v bralnem klubu je brezplačna.

Prisrčno vabljeni.
Bralni klub je projekt bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Ksenija Orel