VARČEVANJE

Tretja pot za vaše prihranke

Superkombinacija združuje depozitno varčevanje in varčevanje v vzajemnih skladih

Ljudje si stalno zastavljamo cilje. Ti nas ženejo v gibanje. Pomembno je biti prisoten v trenutku, a tudi načrti za jutri osmišljajo naš danes. Dajejo nam zagon in energijo. Smisel. Si želimo ustvariti svoj dom? Bi nekoč radi li na dolgo potovanje nekam daleč? Si želimo dostojno preživljati dni v pokoju, brez finančnih skrbi? Bi radi svojemu otroku zagotovili čim boljše pogoje za dobro izobrazbo in samostojnost? Kar koli že načrtujemo, moramo ponavadi vedno misliti tudi na denar. Koliko bo stalo? Imam dovolj? Koliko mi še manjka? In kako lahko privarčujem?

V a r č u j e m o lahko na klasičen depozitni način, zanesljivo, a počasi. Varčujemo pa lahko tudi v vzajemnih skladih, kjer izberete stopnjo tveganja, a obenem tudi možnost višjih donosov. Kaj pa storiti, če bi radi zanesljivost in višje donose obenem? Tu nastopi tretja možnost, ki združuje najboljše iz obeh svetov, varnost in donosnost. Imenuje se superkombinacija. Superkombinacija je kombinirano varčevanje v depozitih in v vzajemnih skladih.

Letna obrestna mera na depozite v superkombinaciji je nad ravnjo najvišjih depozitnih obrestnih mer. Vzajemni skladi po drugi strani poznajo različne stopnje donosa. Delniški skladi so zato primerni za tiste, ki jih ne motijo večja nihanja v vrednosti premoženja, obvezniški pa so primerni za tiste, ki bi radi stabilno in umirjeno rast brez večjih pretresov. Z izbiro skladov se torej sami odločite, koliko boste tvegali. Pri tem izbirate med nagrajenimi vzajemnimi skladi družbe Eurizon Capital, kjer vam ni potrebno plačati vstopne provizije. Če vas to zanima bolj podrobno, vam bomo v poslovalnicah Intese Sanpaolo Bank z veseljem razložili vse, kar morate vedeti.

Če je bilo za vas vprašanje depoziti ali vzajemni skladi nerešljiva dilema, vam s superkombinacijo predstavljamo tretjo pot.

Banka Intesa Sanpaolo d. d. je uradni pooblaščeni distributer tujih investicijskih skladov Eurizon Fund in Eurizon Manager Selection Fund za območje Republike Slovenije. Investicijski skladi niso bančni produkt. Naložbe v investicijski sklad niso vključene v sistem zajamčenih vlog, ki veljajo za vloge v Republiki Sloveniji.
Banka Intesa Sanpaolo d. d., Pristaniška ulica 14, 6502 Koper, Slovenija, matična številka: 5092221000, ID za DDV: SI98026305, registrski organ: Okrožno sodišče v Kopru, osnovni kapital: 22,173.218,16 EUR, BIC: BAKOSI2X, poravnalni račun: SI56 0100 0000 1000 153.