DNEVI HUMANISTIKE

Teden za obisk Fakultete za humanistične študije

Koper, 7. april 2018
Od 9. do 13. aprila bodo potekali tradicionalni Dnevi humanistike, ki jih pripravlja koprska fakulteta za humanistiko. Tema letošnjih dnevov je Evropsko leto kulturne dediščine.

Foto: FHS

Kot so sporočili s koprske fakultete, že več kot desetletje aktivno delujejo na področju izobraževanja, varovanja, upravljanja in promocije kulturne dediščine, zato so ob evropskem letu, posvečenem tej pomembni temi, pripravili enovit program za njeno promocijo.

Program se začne v ponedeljek dopoldne s predavanjem doc. dr. Susanne Pertot, ki bo predstavila najnovejše raziskave s področja nevrobiologije in kognitivnih znanosti, ki preučujejo vpliv dvojezičnosti na kognitivni sistem ter ugotavljajo prednosti stalne uporabe dveh ali več jezikov. Popoldne pa lahko prisluhnete predavanju dr. Sanje Ane Hoyer o prenovi foresterije in armerije.

V torek opoldne se začne seminar Zooarheologija s teoretičnim delom, odprtim za javnost, in praktičnim delom, ki bo namenjem samo prijavljenim. Torkovo popoldne bo namenjeno tudi slavnostni podelitvi diplom diplomantom 1. in 2. stopnje študija ter podelitvi Bartolovih nagrad in priznanj fakultete. Večer bo obarvan geografsko, na njem bo doc. dr. Primož Šterbenc spregovoril o palestinskem vprašanju. S predstavitvijo zgodovinskih, religijskih, mednarodno-pravnih in političnih vidikov izraelsko-palestinskega spora bo skušal olajšati razumevanje razprav o priznanju Palestine.