KULTURA

Teden, ko se v Piranu srečujejo likovni umetniki

Piran, 26. avgust 2017
Od danes pa do sobote, 2. septembra 2017, bo v Piranu potekal 52. mednarodni slikarski ex-tempore. Slikarji in drugi likovniki se bodo prijavljali in žigosali podlage v Monfortu v Portorožu, Ljubljani, Celju, Mariboru, Novi Gorici, Brežicah, Pulju in na Reki, oddaja likovnih del pa bo v portoroškem Monfortu najpozneje do petka, 1. septembra. Mesto bo v tem času zaznamoval izjemen kulturni utrip, saj bodo v sodelovanju z drugimi piranskimi kulturnimi ustanovami organizirane številne spremljevalne prireditve za sodelujoče in obiskovalce, ljubitelje umetnosti in turiste.  

Foto: Obalne galerije Piran

Izbor del za razstavo in nagrade bo opravila mednarodna strokovna žirija, ki jo letos sestavljajo Eugen Borkovsky (Hrvaška), Renzo Grigolon (Italija) in Vasja Nagy (Avstrija, Slovenija).  V bogatem fondu razpisanih nagrad bo podeljenih kar 23 različnih nagrad v skupni vrednosti 18.000 evrov: ob prestižnem grand prixu v vrednosti 2.000 evrov še 8 velikih odkupnih nagrad v vrednosti 1.000 evrov, hotelske nagrade, posebne nagrade, nagrada za perspektivnega mladega avtorja, častno priznanje občinstva, nagrade za dela na papirju in druge.  
Slavnostna podelitev nagrad in odprtje razstav izbranih slik (v Mestni galeriji Piran in razstavišču Monfort v Portorožu) bo v soboto, 2. septembra 2017, ob 20.30 na Tartinijevem trgu v Piranu pod pokroviteljstvom župana Občine Piran, Petra Bossmana.
 
Razstava v Mestni galeriji Piran bo na ogled od 2. septembra do 12. novembra 2017, v razstavišču Monfort Portorož pa od 2. do 24. septembra 2017.

Obalne galerije Piran