ZANIMIVOSTI

Tako pač je …

Če je kateri zakon oziroma ukrep v naši državi pošten in na mestu, so to davčne blagajne.

Pred dnevi sem šel s kolegom v gostilno in dal za rundo. Pridružil se nama je še en znanec in prav tako dal za rundo. Tretjo je častil kolega, ki je bil z družbo pri sosednji mizi. Ko je bil kolega, s katerim sem prišel v gostilno na vrsti za rundo, se mu je nenadoma začelo muditi domov.

Prideva iz gostilne in pred gostilno davčni inšpektor! “Račun prosim”, zahteva jezno, jasno in jedrnato. Z lahkoto mu pokažem račun. Kolega pa takoj dobi 40 EUR kazni, ker nima računa (saj ni dal za rundo, je pa malo okajen od naših treh rund). Zato je ta zakon oziroma ukrep glede davčnih blagajn res odličen. Ne hodi v gostilno, če ne misliš dat za rundo!

Sem se pa oni dan potožil sosedu, da je pri nas odločno preveč Neslovencev. Pa me je hitro potolažil, da je situacija kar v redu, saj so v drugih državah že sami Neslovenci!

Povedal mi je tudi, da se je pravkar vrnil iz Japonske in mi razložil, da so v porastu samomori med politiki. Ko Japonci slišijo, da je kdo izmed njihovih politikov naredil samomor, rečejo »Hara-kiri«. Če bi ga pa slovenski politik, bi naši ljudje rekli »Hura-keri«?

OB