MODA

Sweet Fashion – večer v znamenju mode

Koper, 1. oktober 2017
Četrtkov večer, 28. septembra, v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega je bil v znamenju mode. “Sweet fashion”, pod katerega se že drugo leto podpisujeta Center mladih Koper in Zavod Fontico ob podpori Mestne občine Koper, je do zadnjega kotička napolnil dvorano in dokazal, da ima Koper veliko modnih navdušencev.

Zmagovalka natečaja Petra Jerič, foto: Jaka Ivančič

V sporočilu za javnost je Center mladih Koper posredoval tudi odzive organizatorjev, ki niso skrivali zadovoljstva.

»Ko smo se lansko leto lotili projekta smo vedeli, da ne bo lahko. To, da je dogodek že ob drugi izvedbi razprodan je največje priznanje tako organizatorjem, kot tudi sodelujočim na natečaju,”je dejala vodja prireditve Kristina Radovčič.

»Ko se meseci dela strnejo v enourni dogodek, ki navduši publiko je ves trud poplačan,” je dodala vodja Centra mladih Koper, Mojca Vojska.

Zmagovalka natečaja Petra Jerič, foto: Jaka Ivančič

Kristina Radovčič, Tinkara Kovač, Mojca Vojska, foto: Jaka Ivančič

Na dogodku so mladi neuveljavljeni modni oblikovalci predstavili izdelke, s katerimi so se prijavili na natečaj, ki se je zaključil pred poletjem. Pogoj za sodelovanje na natečaju je bila izdelana vizija kolekcije, od mood boarda, skic oblek, pa do realiziranih kosov.

Foto: Jaka Ivančič

Za napetost med tekmovalci je poskrbela zvezdniška komisija, v sestavi priznane modne urednice Lorelle Flego, urednice mode in lepote pri modni reviji Elle Petre Windschnurer in uveljavljene modne oblikovalke Branke Poljak.

Jesenske modne smernice je občinstvu predstavilo 44 svežih in mladostnih kreacij, med njimi so bile tako svečane obleke kot tudi modne dežne pelerine. Modno revijo sta otvorili priznani modni oblikovalki Ivana Tomić in Nina Košak, za njima se je predstavilo šest mladih oblikovalcev, za zaključek pa je poskrbela lanska zmagovalka natečaja Julia Kaja Hrovat.

Delo komisije ni bilo preprosto, saj so kolekcije vsebovale veliko svežih idej, a skupni seštevek točk je za zmagovalko določil Petro Jerič.

CMK, NF