PROMET

Stavka voznikov Arrive Slovenija: avtobusi bodo vozili le v času prometnih konic

Primorska, 3. september 2017
Vozniki avtobusov podjetij v skupini Arriva Slovenija bodo jutri, v ponedeljek, 4. septembra, ob 8. uri začeli stavkati. Med drugim terjajo dvig urne postavke ter preklic vseh sankcij proti članom sindikata.Zaključek stavke ni določen, bodo pa v času njenega trajanja vozniki v skladu z zakonom zagotavljali minimalne storitve.

Foto: Arriva/h5>

Po napovedi stavke voznikov avtobusov se je vodstvo skupine Arriva Slovenija sestalo s stavkovnim odborom na štirih pogajalskih sestankih, a do dogovora ni prišlo. Stavkovni odbor je namreč vztrajal pri zavrnitvi predloga rešitve s strani vodstva in preložitev stavke.

V vodstvu so sicer poudarili, da je predlog minimalnih standardov stavkovnega odbora nezakonit, zato bo nezakonita tudi stavka.

Na naše vprašanje o naslednjih korakih za čimprejšnje končanje stavke, so nam iz službe za marketing odgovorili, da ne dajejo izjav.

“Vodstvo skupine Arriva Slovenija in stavkovni odbor sta se na zadnjem sestanku zavezala, da do nadaljnjega ne bosta dajala izjav za medije. Trenutno vas lahko usmerim le na našo spletno stran, kjer smo v petek objavili obvestilo za potnike,” je zapisala Monika Bukovec, vodja marketinga.

Na spletni strani poleg obvestila o začetku stavke potnike obveščajo, da lahko pride do izpada voženj na nekaterih linijah mestnega in regionalnega prometa.

“Zaradi napovedane stavke v tem trenutku ni mogoče oceniti, kateri avtobusi bodo vozili in v kakšnem obsegu, zato se potnikom vnaprej opravičujemo za vse morebitne nevšečnosti in jih prosimo za razumevanje,” je povedal Bo Karlsson, direktor in predsednik uprave skupine Arriva Slovenija.

V času stavke bodo avtobusi vozili v času jutranje in popoldanske konice (med 6. in 9. ter med 13. in 16. uro) ter ves čas na tistih linijah, ki vozijo do bolnišnic in drugih zdravstvenih ustanov.

Vse potnike pozivajo, da redno spremljajo informacije objavljene na spletni strani www.arriva.si.

 

NF