TURISTIČNE VEZI

Srbski novinarji na obisku v slovenski Istri

Koper, 26. april 2018
Minuli teden so se na obali mudili turistični agenti in organizatorji potovanj iz Srbije, včeraj pa so naše kraje obiskali predstavniki srbskih medijev.

Foto: TO Koper

Gostje iz Srbije so si minuli teden ogledali Koper in njegovo okolico, Izolo, Piran, Portorož in Sečoveljske soline. Kot so pojasnili s koprske turistične organizacije, je bil cilj predstavnikov srbskega turističnega gospodarstva poleg spoznavanja krajev slovenske Istre in njihovih znamenitosti predvsem podrobneje spoznati nastanitvene kapacitete. V ta namen so obiskali istrske hotele in se seznanili z gastronomsko ponudbo podeželja. V Izoli so ob priložnosti pripravili manjši »workshop«, nakaterem so se gostom predstavili lokalni ponudniki.

Včeraj so po besedah predstavnikov Turistične organizacije Koper gostili predstavnico vodilnega srbskega spletnega medija za ženske www.žena.rs , spletnega medija www.onamagazin.rs, novinarja kultne revije Vreme, novinarko revije in spletnega medija Turistički svet, Branislavo Antović – Brana’s Divine World, ki velja za eno vodilnih blogerk v Srbiji, ter blogerko in freelancerko Marino Marić.

Foto: TO Koper

Gostje so obiskali zgodovinsko mestno jedro Kopra, vinsko klet Vinakoper in si ogledali oljarno Morgan, katerih olja so večkrat prejela naslov Županovega oljčnega olja in tudi nosijo aktualni naslov Županovega oljčnega olja za leto 2018. Gostje so bili nad našimi kraji, ponudbo in doživetji vidno navdušeni. Sicer pa so v sklopu študijske ture obiskali tudi Kras, Izolo, Portorož in Piran.

Po besedah TO Koper, tovrstni obiski običajno nastanejo v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo (STO). Sledanja ocenjuje, da je vrednost objav v globalno vplivnih in pomembnih medijih samo v lanskem letu znašala okoli 10 milijonov evrov. O naši državi so denimo med drugim pisali v svetovno znanih medijih, kot so New York Times, The Wall Street Journal, Forbes, Vogue in številni drugi. V objavah v družbenih medijih pa so našo državo omenjali in ji nadeli naziv »skriti dragulj« številni blogerji in vplivneži.

Povezane vsebine:

Nova lokacija Turistično-informacijskega centra Izola

Prijave za Koper na dlani in 2. Istrske igre