ŠUOP GALERIJA

Spletna galerija za spodbujanje kreativne kulture mladih

Koper, 16. marec 2018
Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) je včeraj otvorila ŠOUP galerijo, nov projekt resorja za socialno in študentsko problematiko ŠOUP, ki mladim in še neuveljavljenim avtorjem ponuja platformo, kjer lahko širši javnosti na dostopen način predstavijo svoja umetniška dela.

Foto: Nina Kalin – Votla plastika

Kot je dejala sekretarka ŠOUP Kristina Taja Grünfeld, je cilj projekta osvetljevanje socialne in študentske problematike skozi umetnost.

Svoja vrata je ŠOUP galerija odprla včeraj, 15. marca, ko so novi projekt s svojimi izdelki otvorili dijaki likovne smeri Umetniške gimnazije Koper. 19 del mladih likovnikov bo na ogled do 15. aprila. S pričetkom razstave je bila razpisana tudi nova tema ter poziv za naslednjo razstavo.

Foto: Dora Benčevič – Pepelnik

Kot so dodali na ŠOUP, se bo v sklopu projekta od marca do avgusta 2018 zvrstilo pet tematskih razstav. Vsak 15. dan v mesecu bosta objavljeni nova tema in javni poziv za pošiljanje del, prijavljena dela aktualne teme pa bodo na ogled v spletni galeriji.

Foto: Alja Grželj – Veduta

Prva razstava

V sklopu projekta se bo od marca do avgusta 2018 zvrstilo 5 tematskih razstav. Vsakega 15. dne v mesecu bo objavljena nova tema in javni poziv za pošiljanje likovnih del, prijavljena dela aktualne tematike pa bodo za ogled dostopni v spletni galeriji.

Foto: Tjaša Gagliano

Tema za naslednjo razstavo je “Refleksije v glavi, odsevi v naravi”. Izbrana tema je priložnost za razširitev miselnega in ustvarjalnega obzorja v današnjem času avtomatizma in razkrojevanju človeških odnosov. Lahko je izziv za osebno refleksijo ali razmišljanje o življenju, vesolju in sploh vsem. Morda pa bo vašo ustvarjalnost prebudila zanimiva igra narave, so še zapisali na ŠOUP.

Celoten javni poziv s pripadajočimi navodili za oddajo del najdete na strani  POZIV.

Nataša Fajon

Povezane vsebine:

Najbolj me veseli, če lahko nekomu pomagam razviti najboljšo verzijo sebe

Socialni eksperiment “Gledam, (ne) vidim”

Z druženjem ob skodelici kave smo lahko tudi dobrodelni