AKTUALNO

Soglasna podpora izgradnji golf igrišča in podaljšanju steze

Člani nadzornega sveta Turističnega združenja Portorož soglasno podpirajo izgradnjo golf igrišča in podaljšanje letališke steze.

Na redni seji so ponovno razpravljali o izgradnji golf igrišča in Soglasna podpora izgradnji golf igrišča in podaljšanju steze podaljšanju portoroške letališke steze. Nadzorniki oba projekta podpirajo, zato so odločili, da s svojimi mnenji in argumenti seznanijo tudi vse pristojne v državi. Pred kratkim so tako vladi in pristojnim ministrom poslali pismo o podpori izgradnje golf igrišča in podaljšanja letališke steze Aerodroma Portorož.

Vojka Štular, predsednica nadzornega sveta Turističnega združenja Portorož, je izpostavila:

“V obeh projektih vidim veliko priložnost in povsem nesprejemljivo je, da vse skupaj že tako dolgo traja. O izgradnji golf igrišča se govori že od leta 2002, o podaljšanju letališke steze pa še dlje. Vsi postopki so bili že izpeljani, rezultatov pa še vedno ni.” Ugotavlja tudi, da je namestitvenih zmogljivosti na destinaciji dovolj, potrebujejo le sprotno posodabljanje.

Direktor Aerodroma Portorož in član nadzornega sveta Turističnega združenja Portorož Robert Krajnc dodaja: “Na portoroškem letališču zadnjih nekaj let beležimo močan porast letalskih gostov. Glede na to, da je letališka infrastruktura v poletnih mesecih močno preobremenjena, je nujno pospešiti dolgotrajne birokratske postopke, ki bi omogočili prepotreben nadaljnji razvoj letališča, saj bi s tem lahko na destinacijo prišlo še več gostov z visoko kupno močjo. Prav tako pa je treba storiti vse potrebno, da najbolj razvita slovenska turistična občina končno dobi tudi svoje golf igrišče, ki bi se lepo dopolnjevalo z dejavnostjo letališča. Znano je namreč, da golfisti za potovanja na golf destinacije velikokrat uporabljajo prav letalske prevoze.”