KULTURNI TURIZEM

Slovenska Istra se je uspešno predstavila v Italiji

Koper, 28. marec 2018
Kot so sporočili iz koprske turistične organizacije, se je Slovenija predstavila italijanskim organizatorjem turističnih potovanj v sklopu treh workshopov s skupnim imenom Roadshow, ki je plod sodelovanja treh držav (Slovenije, Avstrije in Češke). Eden od ciljev tovrstnih srečanj je namreč italijanskemu tržišču predstaviti celovito ponudbo srednjeevropske regije kot geografskega, pa tudi skupnega kulturnega prostora.

Foto: MOK

Foto: MOK

Workshope oziroma srečanja »ena na ena« so izvedli v Trstu, Veroni in Torinu, kjer se je v sklopu slovenske Istre predstavila tudi destinacija Koper, medtem ko se je v Trstu predstavilo Turistično združenje Izola, v Veroni pa Turistično združenje Portorož. Tema srečanja je bil kulturni turizem, agente iz Furlanije, Lombardije in Piemonta pa so zanimale predvsem novosti, neodkrita doživetja, informacije o namestitvah in posebnostih. Lokalne turistične agencije so v ta namen pripravile tudi posebne turistične pakete, za katere so tuje turistične agencije izkazale izjemno zanimanje.

V sklopu Slovenije so na workshopu sodelovali še Bled, HIT Alpinea, Park Škocjanske jame, Postojnska jama, Sava Hoteli, turistična agencija Kompas in Park vojaške zgodovine Pivka, so še sporočili iz Turistične organizacije Koper.

Povezane vsebine:

V Kopru se bo ob Evropskem letu kulturne dediščine odvilo obilo dogodkov