AKTUALNO

Slavnostni sprejem krvodajalcev

V petek, 2. junija, je pod pokroviteljstvom župana občine Ankaran Gregorja Strmčnika v Mladinskem zdravilišču in
letovišču RKS Debeli rtič potekala slovesnost, namenjena krvodajalcem, ki so v preteklem letu dosegli okroglo število darovanj.

Vsak krvodajalec je nekaj posebnega, a hkrati so si vsi krvodajalci zelo podobni, saj z darovanjem krvi dnevno rešujejo mnoga življenja. Na slovesnosti smo vročili priznanja krvodajalkam in krvodajalcem, ki so v letu 2016 darovali kri od 10 do 90-krat. Priznanja smo podelili tudi novemu vitezu, vitezinji in vitezom, ki so dosegli 90, 120, 130 in 150- to število darovanj. Pa še dve posebni zahvali, za 111- to in 157- to darovanje krvi.

Vitezom krvodajalcem se je pridružil Robert Živec. Vitezinja krvodajalka Jelka Lahajnar je v letu 2016 darovala kri kar 90 – tič. Za 120-krat darovano kri je priznanje prejel vitez krvodajalec Valter Saksida, za 130- krat Sejad Sinanbegović, za 150. darovanje pa je priznanje prejel Iztok Vidmar.

V imenu Rdečega križa Koper in vseh, ki jim je kri rešila življenje ali pomagala pri ozdravitvi, smo se zahvalili dvema izjemnima vitezoma krvodajalcema in sicer Marjetki Hodnik in Otiliju Furlaniču za izjemne dosežke na področju krvodajalstva.

V imenu direktorja koprske enote zavarovalne družbe Adriatic Slovenica Boruta Širce je posebni priznanji podelil Mitja Skončnik, prejeli sta jih Gimnazija Koper in Srednja ekonomsko-poslovna šola Koper. Za Gimnazijo Koper je priznanje prevzela mentorica Nataša Cindrič Donaval, za Srednjo Ekonomsko poslovno šolo pa mentorici Darja Palčič in Mirjana Majer Babič ter predstavnik šole Robi Počkaj.

Prisotne so nagovorili predsednica Rdečega križa Koper Irena Sirotič Dobrila, pokrovitelj sprejema župan Gregor Strmčnik, strokovni sodelavec RKS Boštjan Novak, vodja centra za transfuzijsko dejavnost Izola Irena Kramar, članica Občinske organizacije Rdečega križa Ankaran in Glavnega odbora RKS Marija Jereb ter vodja Mladinskega
zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič Ana Žerjal.

Prireditev so popestrili številni nastopajoči Lia in Lara Luša, Ema Uljan, Patrik Binkar, učenci Osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio, podružnica Hrvatini, članici Kulturnega društva 5. kader Maja Maljković in Suzana Mijatovič pod vodstvom režiserke Valentine Šukljan, Gregor Ravnik in Marko Hrvatin. Program prireditve je povezovala Nina Luša.