PRIREDITVE

Sladka Istra to soboto in nedeljo v koprski Areni Bonifika

Koper, 21. september 2017
Sladka Istra bo ta konec tedna zaradi napovedi nestabilnega vremena v koprski Areni Bonifika in v prireditvenima šotoroma ob njej.

Foto: Vojko Rotar

Kljub temu bo postregla z bogato ponudbo in pestrim programom. Med 9. in 19. uro se bodo na približno 140 stojnicah predstavljali različni ponudniki sladkih izdelkov iz slovenske Istre in z drugih koncev Slovenije, pa tudi nekateri iz tujine. Vse skupaj bo popestril bogat spremljevalni program s slaščičarskimi delavnicami in kuharskimi šovi, vodenimi vinskimi degustacijami ter pestrim programom za otroke. Za glasbo in dodatne aktivnosti pa bosta poskrbela Radio Capris in Radio Koper.

Foto: Vojko Rotar

Foto: Vojko Rotar

Med letošnjimi gosti prireditve bo tudi nekaj znanih imen, med njimi t.i. »kralj panettona« in najboljši slaščičar Italije leta 2017 Andrea Tortora, ki se bo v soboto ob 15. uri predstavil z delavnico 100-odstotni Panettone, z nami bosta oba dneva tudi aktualna zmagovalka MasterChefa 2017 Sara Rutar in zmagovalec MasterChef 2015 Sašo Miljuševič ter Tomaž Bevčič iz portoroške restavracije Rizibizi, kuharski mojster David Bais in drugi. Zanimiv bo tudi sobotni razrez petmetrske kremne rezine»Crema carsolina«, ki jo bodo pripravili v tržaški slaščičarni Eppinger Caffe, pa prikaz izdelave čokolade in veganskih sladkih dobrot ter tipičnih istrskih sladic in še veliko več. Ob tem velja izpostaviti še sobotno srečanje abrahamovcev oziroma vseh, ki so se rodili leta 1967, in praznovanje 60. obletnice Kavarne Triglav.

Tudi letos boste lahko s sladkanjem na nekaterih stojnicah Sladke Istre dobrodelni. Izkupiček od nakupa sladic in sladkih izdelkov na sladkih stojnicah Mestne občine Koper, Kluba študentov občine Koper in Radia Koper bodo namreč namenili humanitarnemu projektu Botrstvo. Prav tako bodo tudi letos z nami Sladki nasmehi, katerih poslanstvo je pričarati sladek nasmeh otrokom v težkih trenutkih . Tudi z nakupom njihovih sladic boste dobrodelni.

Kje parkirati med obiskom Sladke Istre?

V bližini prizorišča – Arene Bonifika se nahaja več urejenih parkirišč. V sami Areni Bonifika sta na voljo dve garažni hiši z neposrednim in udobnim dostopom do prizorišča, kjer je parkiranje možno za 1 evro na uro. Ugodno lahko parkirate tudi na parkirišču P + R pod Pasarelo (pred ŠRC Bonifika) ali na peščenem parkirišču za koprsko tržnico, kjer dnevno parkiranje stane samo 1 evro. Uporaba nekaterih parkirišč je ob koncih tedna brezplačna oziroma se obračunavanje parkirnine v soboto zaključi ob 14. oz. 15. uri.

Povezava na seznam parkirišč z režimom parkiranja


Sicer so vsi podatki o parkirnih režimih na koprskih javnih parkiriščih v upravljanju Marjetice Koper vneseni tudi v aplikaciji Parkmewise.

Seveda ste domačini vabljeni, da se do prizorišča odpravite z avtobusom, peš ali s kolesom in se tako izognete iskanju parkirnega mesta.

Poročali smo že:

Deveta Sladka Istra v znamenju rekordov

Letošnja Sladka Istra vas bo razvajala v osrčju koprskega mestnega jedra

TIC Koper