ZBIRANJE SREDSTEV

Skupina Sensation naproša soborce, da pomagajo

Izola, 22. avgust 2018
Skupina Sensation vsem svojim poslušalcem, oboževalcem, podpornikom in vsem ostalim, ki bi radi bili del nove glasbene zgodbe, sporoča, da so se podali v akcijo, imenovano LP z naslovom 2 Juicy, ki pa bo luč sveta zagledal le, če bodo zbrali dovolj sredstev za njeno izdajo.

Foto: FB Sensation

Primorska alternativna skupina Sensation je nastala leta 1998 in prvih sedem let preživela predvsem na odru. Ti so bili različne oblike in velikosti, odvisno od vrste koncerta. Večji so bili na t.i. open air koncertih, manjši pa na majhnih, klubskih nastopih, kjer so igrali za peščico najbolj radovednih. Koncertirali so predvsem sami, kot predskupina pa so nastopili z bandi, kot so Eyesburn, Električni orgazam, Rambo Amadeus, Valter Brani Sarajevo, Elvis Jackson, No Limits, The Liars itd.

V letih koncertiranja je nastal tudi prvenec z naslovom Kagada, ki vsebuje okrog 120 minut avtorske glasbe, po njem pa so znova začeli s podobnim ritualom, le da so se bolj kot koncertiranju usmerili v obdelovanje novih komadov in pripravo na nov album.

Projekt so poimenovali 2 Juicy in je sedaj pripravljen za izdajo.Za LP so se po njihovih besedah odločili, ker so ugotovili, da je to edina prava rešitev v dobi, ko CD umira, tako kot je v 90. umrla kaseta, vsi ostali nosilci pa so povsem brezosebni, o prodaji po spletu, ki je namenjena pop glasbi, pa sploh nočejo komentirati.

“Ker pa je tiskanje klasične Long playke velik zalogaj za bend brez založbe, smo se podali na Crowdfunding sistem in vas naprošamo, da nam v čim večjem številu pomagate uresničiti ta projekt. Cena za ploščo je zelo simbolična in zaslužili ne bomo nič, nam bo pa to omogočilo širjenje Sensation glasbe globalno in lokalno. A, btw: ob nakupu plošče dobite free digital za v avto,” se glasi njihova iskrena prošnja.