NEPREMIČNINE

Sedaj je pravi čas za nepremičnine …

Že nekaj časa vse cveti in zeleni okoli nas, prišla je pomlad v svoji najlepši podobi. Vsi smo veseli, zadovoljni ter polni pričakovanj, saj so pred nami najlepšimi meseci leta …

Čas je za delovno aktivnost, čas, ko pospravljamo stanovanja, hiše, podstrešja in garaže, čistimo vso odvečno navlako ali se dogovarjamo za prenovitvena dela našega domovanja, dvorišča vrta ali njive.

Pomlad je običajno tudi čas, ko ob naravno barvitem ambientu intenzivneje razmišljamo o nepremičninskih poslih. Ugodne vremenske razmere in prijetna temperatura nas nagovarjata k prodaji ali nakupu novega stanovanja, bodisi počitniške enote ob morju, hiše ali večjega družinskega stanovanja v urbanem delu mesta.

Letošnja pomlad je zelo vzpodbudna in optimistično naravnana na našem nepremičninskem področju. Ponudba se postopno veča, medtem ko povpraševanje presega število razpoložljivih nepremičnin na trgu. Predvsem je manjša ponudba zelo iskanih enosobnih in dvosobnih stanovanj, ter v povprečni velikosti 40 do 60 m2 velikih počitniških enot v neposredni bližini osnovne infrastrukture ter morja. Nadalje še nekoliko pogrešamo pestrejšo ponudbo manjših hiš, po katerih je čedalje večje zanimanje, saj so se življenjske navade in potrebe v zadnjem desetletju močno spremenile in stanovanjske površine redko presegajo velikost 250 m2.

Pogrešamo večjo ponudbo novogradenj, za katere je precejšnje zanimanje. Veliko je pripravljenih projektov, nekateri so že v fazi realizacije in bodo luč prodaje uzrli proti koncu leta in v prihajajočih letih, medtem ko jih večina še vedno nabira prah po predalih, čakajoč na navdušenje in finančno podporo investitorjev, ki se zopet in pogosteje pojavljajo ter se postopno opogumljajo za večje finančne vložke v gradbeništvo, ki kot panoga ponovno pridobiva zaupanje med investitorji in se ji vrača status varne naložbe kot v časih pred nepremičninsko krizo.

Posledično se krepi trg rabljenih nepremičnin in z njim povsem upravičeno prihajajo tudi višje prodajne cene. Gospodarstvo ima že daljši čas ugodne, povišane kazalce rasti, kar nas navdaja z optimizmom, ko se nam, vsem akterjem na nepremičninskem področju obetajo burni in dinamični časi. Veselimo se novih izzivov in prodajnih rezultatov.

V naši posredniški družbi smo prilagojeni novim, spremenjenim razmeram na trgu, že nekaj časa oblikujemo višje prodajne cene, zato z uspešnim doseganjem prodajnih rezultatov nimamo težav.

Strokovno svetujemo in radi pomagamo našim strankam z izbiro njim pravšnje nepremičninske poti.

Prepričajte se tudi sami!

S prijetnimi pozdravi.

Obala nepremičnine d.o.o., Branko Lončar, vodja prodaje

Povezane vsebine:

Nepremičnine se res dražijo …

Kako pripraviti nepremičnino za uspešno prodajo?

Nepremičnine se prodajajo vse leto

Konec krize na nepremičninskem trgu?