VESLANJE

Rajko Hrvat brez uvrstitve v finale

Plovdiv, 13. september 2018
Veslači so na svetovnem prvenstvu v bolgarskem Plovdivu začeli polfinalne nastope. Izolan Rajko Hrvat v lahkem skifu je bil tokrat daleč od uvrstitve v finale, saj je v svoji polfinalni skupini veslal v ozadju in zasedel šesto mesto, a čaka ga še nastop v finalu B.

Foto: FB

Iz skupine Rajka Hrvata so se v finale prebili Švicar Michael Schmid, Madžar Peter Galambos in Kitajec Sun Man. Blizu najboljšim je bil tudi Italijan Martino Goretti, ki pa bo moral tako kot Hrvat in Mehičan Alexis Garfia Lopez v petkov mali finale.

Iz druge skupine so se v veliki finale uvrstili Nemec Jason Osborne, Američan Andrew Campbell in Kanadčan Aaron Lattimer, Hrvatu pa se bodo v finalu B pridružili še Britanec Samuel Mottram, Avstralec Parry Hamish in Francoz Hugo Beurey, ki so zasedli uvrstitve od čettrtega do šestega mesta.

Foto: FB

“Vemo, da mi manjka trening zaradi poškodbe hrbta pozimi. Za nameček sem po avgustovskem evropskem prvenstvu še zbolel in izgubil teden treninga in precej moči. Seveda sem skušal izvleči, kar se da. Čaka me še en nastop. Tam bom še enkrat šel na vso moč, potem pa bomo naredili analize, kaj je bilo dobro in kaj ne,” je iz Plovdiva povedal Hrvat in potrdil, da je glede na vse zdravstvene težave letos s svojimi nastopi zadovoljen, saj je to njegova trenutna realnost.

Nik Krebs in Miha Aljančič v dvojnem dvojcu sta bila blizu polfinala, a sta po tretjem mestu v repasažu izpadla v skupino, ki se bo borila za mesta od 13. navzdol. Mlada Slovenca sta bila v prvi polovici še v boju z Romunoma za drugo mesto in polfinale, v nadaljevanju pa sta Francoza in Romuna stopnjevala ritem, tako da sta se obe posadki prebili med najboljših 12.

Uredništvo