PROGRAMSKE NOVOSTI

Radio Capris v jesen z novimi barvami

Koper, 4. september 2018
Novo šolsko leto je prineslo nekaj novosti tudi na Radio Capris. Poleg povsem prenovljene zvočne podobe in osveženega informativnega programa se je poslušalcem včeraj, v ponedeljek, 3. septembra, prvič predstavila tudi nova jutranja ekipa.

Foto: Nejc Špeh, vir: Ra Capris

Novima voditeljema Suzani Srdić in Samirju Čemanu, ki sta doslej skrbela za vikend program, se je v studiu pridružil Nejc Špeh, 25-letnik iz Svetega Petra, ki s svojimi posnetki že nekaj mesecev navdušuje Facebook občinstvo po vsej Sloveniji. Njegovi spontani komentarji, ki nastajajo v lokalu, postelji ali kar na barki, bodo odslej v posebni rubriki “Špeh se peče” slišni v programu Radia Capris med 7. in 8. uro zjutraj.

“Z Nejcem smo se odlično ujeli. Odzivi na prvi dan prenovljenega jutranjega programa so odlični in prepričan sem, da bo Nejčeva jutranja rubrika kmalu dobila še kakšno nadaljevanje. Presenečenj v tej sezoni zagotovo ne bo manjkalo,” je povedal Mitja Čehovin, odgovorni urednik Radia Capris.

Na Radiu Capris bo jesen tudi v znamenju prav posebne akcije – Heroj dneva.

“S pomočjo poslušalcev vsak dan predstavljamo posebne ljudi z Obale. Bodisi nekoga, ki vsakodnevno pomaga ljudem v stiski, ali nekoga, ki je sosedu pomagal rešiti mačko z drevesa. Heroj dneva je lahko vsak, ki dela nekaj dobrega in čigar zgodba je v navdih ostalim. Te osebe obiskujemo na terenu in kratek pogovor predvajamo po 8. uri zjutraj,” dodaja Čehovin.

Prvi “heroj dneva” je bil Andrej Samec iz Portoroža. Pri 21. letih je v delovni nesreči v rudniku ostal brez noge. Od tedaj je minilo že 40 let. Neutrudni borec se kljub nesreči ni želel upokojiti in tako delal vse življenje. Danes živi povsem običajno življenje – kolesari, plava in kar je najpomembneje, je velik pozitivec in ni nikoli izgubil smisla za humor.

“Imam eno veliko srečo. Vedno sem dobre volje, ker nikoli ne vstanem z levo nogo,” se je Samec pošalil v Caprisov mikrofon ob predaji plakete “Heroj dneva”.

Foto: Samir Čeman in Suzana Srdič, vir: Ra Capris

Foto: Klara Beltram, vir: Ra Capris

Dosedanji jutranjik Žiga Rustja bo odslej v dopoldnevih na Caprisu skrbel za obveščenost in dobro razpoloženje s Caprisovimi 6-packi. V oddaji “Obalne štorije” bo Rustja poslušalcem pomagal pri zagatah, predstavljal lokalno dogajanje in vabil na lokalne dogodke. Za popoldansko družbo tudi v novi sezoni ostaja simpatična Klara Beltram, ki poslušalce nagrajuje z brezplačnimi vstopnicami za največje koncerte – predvsem pa na poti domov predvaja največ hitov za Obalo. Hitov, ki jih v posebnih mesečnih raziskavah že četrto leto izbirajo poslušalci štirih obalnih občin.

Uredništvo