DOBRA ČAJANKA

Radio Capris povabil na čaj posebne Primorke

Koper, 29. januar 2018

Na Radiu Capris je minuli teden še posebej lepo dišalo. Z dobrim čajem in izjemnimi gostjami so namreč preverili, ali drži rek, da skodelica dobrega čaja vsako stvar spremeni v dobro.

Foto: Radio Capris

Čaj je vsak dan, točno ob 17.uri, v studiu skuhala Anja Tepeš, vodja čajnice Vanilla Koper, ki je gostjam in poslušalcem tudi predstavila različne vrste čaja, njihovo pripravo ter blagodejne učinke na duh in telo.

Na pogovor ob čaju so Caprisovci v petih dneh povabili pet posebnih Primork, ki so s svojim delovanjem in osebnostjo zaznamovale obalo.

Foto: Radio Capris

Kot so nam povedali na radiu, čajanka ni ravno novost, saj so kulturo pitja in druženja ob čaju že izpeljali pred leti, ko so čaj ponujali na terenu, uživanje ob njem pa je popestril glasbeni nastop.

“Letos smo projekt nekoliko preoblikovali, ga preimenovali in nadgradili s programsko vsebino v etru. Z Dobro čajanko smo želeli popestriti radijski program ter se pokloniti petim posebnim Primorkam,” je o projektu Dobra čajanka dejal Tilen Pajek.

Niz zanimivih pogovorov je začela televizijska voditeljica Karin Sabadin, sledile so ji podžupanja Občine Piran Meira Hot, vodja knjigarne Libris Ingrid Celestina, pediatrinja dr. Irena Cetin Lovšin, kot zadnja pa je v goste prišla šefinja Protokola Republike Slovenije Ksenija Benedetti.

Ko so projekt pripravljali, so se odločili, da bodo vse povabljenke Primorke. Ker delujejo na lokalnem področju, je bil to nekakšen osnovni pogoj, saj so v ospredju njihovih projektov poslušalci in prebivalci obale. Hkrati pa so želeli predstaviti čim bolj različna področja, na katerih te posebne ženske delujejo. Tokrat so izbrali medije, politiko, dobrodelnost, kulturo in zdravstvo, je pojasnil Pajek.

Foto: Radio Capris

Po njegovih besedah so s projektom preprosto želeli pričarati prijeten “ženski” klepet, saj je pogovore tudi vodila ženska.

“Izbrali smo ženske, ker je bil namen izpostaviti njihovo pomembno vlogo v družbi nasploh in na delovnih področjih kjer delujejo,” je dodal.

Foto: Radio Capris

Popoldanski klepet je vodila Caprisovka Klara Beltram, ki je v pogovoru z gostjami skušala predstaviti nihovo življenjsko zgodbo, poslušalci pa so lahko spoznali tudi njihovo delo.

“Občutki so zelo prijetni, topli in pozitivni. V čast mi je bilo gostiti uspešne ženske, jih spoznati od blizu in predstaviti našim poslušalcem, tako osebno kot delovno. Tovrstni projekti so tudi poklon posameznicam oziroma domačinkam za ves njihov trud, ki ga vlagajo na različnih področjih,” je o čajanki povedala Beltramova.

Foto: Radio Capris

Pajek priznava, da je Dobra čajanka nekoliko nevsakdanji projekt za komercialno radijsko postajo, a odzivi pričajo, da imajo ljudje radi tovrstne pogovore in projekte, s pomočjo katerih spoznavajo osebnosti iz domačega okolja.

“Po izvedbi projekta smo prejeli res veliko pozitivnih odzivov, tako s strani poslušalcev, samih gostij, kot tudi s strani uporabnikov družabnih omrežij. Želja, da bi Čajanka postala stalnica v programu, je zato vsekakor prisotna,” je o odzivih in prihodnosti projekta še dejal Pajek.

Nataša Fajon, Ra Capris

Povezane vsebine:

S hladilnikom toplega srca ogreli marsikatero otroško srce

Radio Capris – Za uspešno prihodnost je potrebna pozitivna vizija