Uredniška in poslovna politika Radia Capris je vedno in bo vedno temeljila na ustvarjanju lokalnemu okolju zabavnih, koristnih in zanimivih vsebin. Tudi, ko nam je šlo poslovno “za nohte”, se nismo nikoli spuščali na raven, da bi tako uredništvo ali poslovanje prepuščali političnim ali ostalim interesnim skupinam, kar pa za določene medije žal ne moremo trditi. Drži, z Združenjem neodvisnih radiev (ZNR) smo stopili na trg v maju 2017, saj je ZNR izključno oglaševalska in ne politična organizacija. Ker gre za poslovno sodelovanje, se lahko, v kolikor ne bo uspešno, to tudi prekine.

Radio Capris ni povezan z nobeno politično stranko ali ideologijo, saj smo medij, ki stavi na pluralnost, vedno podpiramo drugačnost in dajemo prostor predvsem strpnosti ter odnosom, ki gradijo in ne rušijo. Ponosno se borimo z vsemi izzivi, ki jih prinašata poslovno in medijsko okolje in kljubujemo vsem pritiskom, ki jih ustvarjajo večje medijske skupine, vključujoč cenovni dumping, kar velikokrat ogrozi predvsem dnevno poslovanje, a smo ravno zaradi narave našega dela, obstali in to tudi bomo. Smo močno povezani s tradicijo okolja, v katerem delujemo, tako bo tudi v prihodnje.

Avtorja članka naprošamo, da nas pred objavo nepreverjenih informaciji in kot kaže, namernim širjenjem neresnic v korist mediju, ki obvladuje monopol na radijski sceni v Sloveniji, v prihodnje kontaktira in preveri ali trditve držijo. Mi se pogovorov ne izogibamo, prav tako ničesar ne skrivamo, saj smo ponosni na svojih že skoraj 24 let delovanja in ustvarjanja dobrega lokalnega medija.

 

Pripravil: Ra Capris