GLASBENA POSLASTICA

Prvič skupaj – Denis “Kiki” Beganovič in Jure Lesar

Piran, 14. marec 2018
V petek, 16. marca 2018, se v Caffe Teatru v Piranu obeta posebna glasbena poslastica. Na odru bosta namreč prvič združila moči izjemna domača glasbenika Denis “Kiki” Beganovič in Jure Lesar.

Denisa in Jureta ni potrebno posebej predstavljati, saj ju tako na obali kot na kontinentu že dobro poznajo. Oba sta namreč zelo aktivna in težko najdemo koga, ki ju še ni imel priložnost videti in slišati v različnih zasedbah.

Denis Beganović je po končanem šolanju na Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana študij pozavne nadaljeval na jazz oddelku Konservatorija za glasbo v Rotterdamu (Nizozemska) in kasneje v Grazu (Avstrija), izpopolnjeval pa se je tudi v New Yorku pri Michaelu Abeneu. Sodeloval je z različnimi slovenskim glasbeniki in skupinami, kot so Magnifico, Planet Groove, Neisha, Ali En, Fool Cool Jazz Orchestra, zadnja leta pa na evropskih odrih igra z imeni, kot so Mike Sponza, Mellow Mood, Paolo Rossi, Georgie Fame, Superhero Killers, Ronnie Jones, Bob Margolin ter v vlogi dirigenta nastopa z The Bug Orchestra. Denis nam je še zaupal, da letos pripravlja album s pozavno.

Jureta Lesarja najbolj poznamo kot gonilno silo zasedbe Eskobars, ki je s svojimi svežimi, avtorskimi skladbami v nekakšnem indie-blues-rock slogu osvojila poslušalce celotne obale, z nastopi po širni Sloveniji pa se je širila tudi njihova zvesta publika. Sicer smo Jureta lahko videli in slišali tudi v zasedbah, kot so Teddy Bears, Gipsy Caravan in Tonja Senčar trio, kot avtor glasbe pa je sodeloval tudi z Aniko Horvat. Trenutno se Jure nahaja v ustvarjalnem procesu, saj lahko na družbenih omrežjih tu pa tam vidimo kakšno slikico s snemanja. Kdaj in kaj bomo lahko slišali, pa je še skrivnost.

Kiki in Jure sta za ekskluzivni nastop v piranskem Caffe Teatru pripravila svojevrsten program. Ko smo po njem povprašali Denisa, je najprej dejal, da “ne bo jazz”, potem pa pojasnil, da sta si z Juretom zamislila nekakšen poklon evergreenom pop-rock kulture v posebni preobleki, takšni, ki pač nastane pri združitvi pozavne, kitare in vokala.

Vsekakor nas torej v petek zvečer čaka nekaj, česar se ne sliši in vidi vsak dan. Žur se začne ob 22.00.

Nataša Fajon

Povezane vsebine:

Poslanstvo Bunkerfesta je spodbujanje ohranjanja lokalne glasbene scene