PIHALNI ORKESTER

Prvi koncert na izolskem carinskem pomolu

Izola, 4. september 2018
Pihalni orkester Izola vabi v petek, 7. septembra 2018, ob 19.30 na carinski pomol v Izoli, da se jim pridružite na njihovem rednem letnem koncertu, ki ga bodo obogatili Rudi Bučar, Marina Martensson, Enzo Hrovatin, Lana Hrvatin in Drago Mislej – Mef.

Foto: Organizator

Ta pomol v Izoli je doživel že marsikaj. Prihode in odhode potniških in ribiških ladij ali čolnov, nekoč je tu izplul in pristajal katamaran za Benetke, so o preteklosti carinskega pomola zapisali v pihalnem orkestru.

Še nikoli prej pa ni bil prizorišče koncerta. Prvič bo na njem zaigral Pihalni orkester Izola, ki deluje neprekinjeno že več kot 140 let, zadnjih 10 let pa ga vodi prof. Mirko Orlač.

Koncert bodo s svojim nastopom obogatili odlični glasbeniki, ki so ime Izole, prav tako kot orkester, ponesli daleč preko naših meja – Rudi Bučar, Marina Martensson, Enzo Hrovatin, Lana Hrvatin, ki svojo glasbeno pot šele začenja, in seveda Drago Mislej – Mef.

Koncert je dobrodelne narave, zbrana sredstva s prostovoljnimi prispevki obiskovalcev in donatorjev so namenjena orkestru za nakup paradnih tolkal. Mladi tolkalci bodo se bodo z novimi instrumenti tudi predstavili s posebno točko.

“Orkester s tako častitljivo tradicijo je svojevrsten ambasador Izole. Posebej v zadnjem desetletju, ko ga vodi prof. Mirko Orlač in kot za stavo zmaguje ali dosega visoka priznanja na številnih glasbenih tekmovanjih v Sloveniji in izven nje. Redno presenečajo tudi s svežim programom, obogatijo vse pomembne dogodke in praznične dni naše Izole. Delujejo kot društvo, prejemajo manjšo dotacijo občine, tu in tam morda kaj sami zaslužijo, a našteto ni dovolj za nove glasbene instrumente, ki jih nujno potrebujejo predvsem mladi člani orkestra, sicer učenci naše Glasbene šole,” so zapisali organizatorji.

Vsak glasbenik bo eno svojo prepoznavno skladbo zapel sam, dve pa ob spremljavi orkestra. Seveda nas bo pobožal Enzov Solinar, Mefova Ja pa ja, Rudijevi Tisti ljudje, Marinina Blizu, Lana pa bo zapela Nad mestom se dani in še kakšno. Orkester pa nam bo nekaj melodij zaigral tudi sam. Ampak to le za pokušino. Za več, bo treba priti na pomol, so še dodali.

Uredništvo