DNEVI HUMANISTIKE

Projekcija dokumentarca o Fulviju Tomizzi in Darku Bratini

Koper, 12. april 2018
Jutri, 13. aprila 2018, bodo v predavalnici Tramontana Fakultete za humanistične študije v Kopru predvajali dokumentarni film Meja in sobivanje: Fulvio Tomizza, Darko Bratina. Ogledu bo sledil pogovor z avtorji.

Foto: snemalna ekipa, vir: Kinoatelje

Dokumentarni film prikazuje osebnost in vrednote dveh velikih mož – istrskega pisatelja Fulvia Tomizze in Darka Bratine, ustanovitelja Kinoateljeja in goriškega senatorja – ki sta sta se zapisala lokalni pripadnosti kot simbolu globalnega sveta, v katerega sta najbrž tudi verjela.

Foto: Fulvio Tomizza, vir: Alchetron

Lastno identiteto sta si predstavljala kot kompleksno in slojevito. Verjela sta v dialog in preplet med narodi, ker sta bila prepričana, da nista samozadostna.

Film ET(h)NOS Anche noi/Tudi, je režiral Boris Palčič, ki je z Jožetom Dolmarkom tudi avtor scenarija, direktor fotografije pa je Radovan Čok.

V pogovoru bodo poleg režiserja in direktorja fotografije sodelovali še Davorin Devetak, ustanovni član Kinoateljeja in sodelavec Darka Bratine, Mateja Zorn, asistentka režije in vodja festivala Poklon viziji, Irena Urbič, kulturna posrednica, vodja slovenskega dela Foruma Tomizza, Irena Lazar, dekanja FHS, Giuseppe D’Agosto, generalni konzul Italije v Kopru, Ana Beguš, predstojnica oddelka za uporabno jezikoslovje, Marcello Potocco, predstojnik Oddelka za slovenistiko, Nives Zudič Antonič, predstojnica Oddelka za italijanistiko, Mojca Cerkvenik, predavateljica italijanske književnosti in filma.

Nataša Fajon

Povezane vsebine:

Teden za obisk Fakultete za humanistične študije