ŠPORT

Primorski vaterpolisti na derbiju vodilnih za las prekratki

Četrti dan Evropskega univerzitetnega prvenstva v vaterpolu je bil na sporedu derbi neporaženih ekip Univerze na Primorskem in Univerze v Splitu. Tekma se je končala z zmago Splita z 10:8, ki je s tem »ubil dve muhi na en mah«, saj si je s to zmago obenem zagotovil tudi končno prvo mesto.

Univerza v Splitu. Foto: UŠZP

Igralci Splita so na derbiju vodili od prve do zadnje minute, Primorci pa so bili predvsem po zaslugi razpoloženega vratarja Marka Prcaća vse do konca v igri za ugoden rezultat.


Univerza v Splitu vs. Univerza na Primorskem. Foto: UŠZP

A po zadnji sireni so se zmage veselili člani hrvaške ekipe, ki so dan pred koncem turnirja že postali zmagovalci, Univerzo na Primorskem pa v soboto ob 21. uri čaka dvoboj z Univerzo v Lyonu za drugo mesto.

Član primorske ekipe Peter Brozović je o tekmi povedal: »Naša igra je od samega začetka temeljila na centrski igri, nasprotniki pa so imeli consko obrambo, tako da je bil naš napad v veliki meri odvisen od zunanjih igralcev in strelov od daleč. Naš vratar Marko Prcać nas je s številnimi obrambami držal igri in mi smo se borili po najboljših močeh, a smo bili žal prekratki. Jutri se moramo z dvignjenimi glavami zoperstaviti Lyonu in osvojiti drugo mesto.«

Na prvi petkovi tekmi je Univerza v Lyonu po preobratu z 10:9 premagala Univerzo v Beogradu in ostala na tretjem mestu.

Ekipa Univerze za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti je suvereno premagala Univerzo sv. Cirila in Metoda v Skopju s 17:6 in se s svojo prvo zmago povzpela na četrto mesto.

UŠZP