ŠPORT

Primorce po treh zmagah danes čaka derbi s Splitom

Za vaterpolisti, ki se na olimpijskem bazenu v Žusterni borijo za pokal letošnjega Evropskega univerzitetnega pokala, so že trije tekmovalni dnevi.

Univerza v Budimpešti vs. Univerza na Primorskem. Foto: UŠZP

Vaterpolisti Univerze na Primorskem so drugi tekmovalni dan dosegli svojo drugo zmago, potem ko so z visokih 12:3 premagali Univerzo sv. Cirila in Metoda v Skopju. A njihov uspeh je povsem zasenčila huda poškodba makedonskega vaterpolista Nikole Tomovskega, zaradi katerega je bila tekma predčasno končana.
Makedonskega igralca so odpeljali z rešilnim avtomobilom, tekma pa se je končala predčasno z izidom 12:3 za Primorce.


Univerza sv. Cirila in Metoda vs. Univerza na Primorskem. Foto: UŠZP

Na preostalih tekmah je Univerza v Splitu s kar 14:2 premagala Univerzo v Beogradu, tekma med Univerzo v Lyonu in Univerzo v Budimpešti pa se je končala brez zmagovalca (6:6).

Včeraj so Primorci še tretjič razveselili svoje navijače, saj so z odliko prestali preizkušnjo z neugodnimi Madžari, in so po treh kolih točkovno izenačeni z vodilno Univerzo v Splitu.

Na preostalih tekmah sta zmagali Univerza v Splitu, ki je bila z 8:5 boljša od Univerze v Lyonu, in Univerza v Beogradu, ki se je znesla nad Univerzo sv. Cirila in Metoda v Skopju (6:16).

Današnji nasprotnik Univerze na Primorskem, vodilna Univerza v Splitu, je z 8:5 premagala Univerzo v Lyonu in prav tako kot domačini ohranila popoln izkupiček.Tekma se bo začela ob 21. uri.

NF