UPRIZORITVENI DOGODEK

Prikaz napada na Jugoslavijo leta 1941

Pivka, 22. maj 2018
Kulturno-zgodovinsko društvo Triglav vabi, da se jim pridružite na zgodovinskem uprizoritvenem dogodku, na katerem bodo prikazali napad italijanskih in nemških sil na Kraljevino Jugoslavijo leta 1941. Edinstveni dogodek se bo zgodil v nedeljo, 3. junija, ob 13.00.


Pred vašimi očmi bo množica nastopajočih vojakov iz več evropskih uprizoritvenih klubov, oblečenih v uniforme vseh treh vojsk, prikazalo boje, ki so se odvijali v tistih prelomnih dnevih.

V spopadu bodo sodelovali nemški oklepnik, italijanski jurišni vojaki in trdovratni jugoslovanski branilci na prvih bojnih črtah Rupnikove linije. Obilica pirotehnike in simuliranega obstreljevanja pa bo poskrbela za dodatno popestritev predstave.

Pred in po bitki si boste lahko ogledali tudi razstave in zbirke Parka vojaške zgodovine s posebnim 15 % popustom.

Poleg tega bo možen ogled bojišča, opreme, orožja in tehnike iz časa druge svetovne vojne ter “klepet” s pripadniki obeh straneh.

Ne zamudite tega edinstvenega dogodka, ki vas bo vrnil sedeminsedemdeset let v preteklost in na katerem boste podoživeli boje, ki so pričeli drugo svetovno vojno na ozemlju Slovenije.

Povezane vsebine:

»Obisk Parka presega pričakovanja«