ČLOVEK : LJUDSTVO

Prijavite se na drugo poletno šolo demokracije in človekovih pravic

Ljubljana, 15. avgust 2018
Od 21. do 23. septembra 2018 bo v Rimskih Toplicah potekala druga poletna šola demokracije in človekovih pravic, ki jo v okviru projekta Udesin demokratični in socialni inštitut organizira Univerzitetna ustanova ing. Lenarčič Milana. Udeležba je brezplačna. Prijave sprejemajo do 26. avgusta.

Foto: Udesin

Družba, ljudje, javnost – kaj ta pojem sploh pomeni? Na koga se sklicujemo, ko govorimo o sodobni družbi? Je posameznik lahko nosilec družbene spremembe ali lahko to storimo samo povezani v kolektiv? To so vprašanja, ki bodo rdeča nit druge Udesinove poletne šole z naslovom Človek : ljudstvo.

Po besedah inštituta živimo v času, v katerem so javne službe oslabljene, sindikati izgubljajo svojo moč, vse bolj se poudarjata individualnost in konkurenca, za neuspeh pa je kriv vsak sam in ne obstoječe stanje družbe.

Ampak … Ali je res tako, nadaljujejo v predstavitvi, in kaj to pomeni za družbeni prostor, v katerem živimo? So aktivnosti na socialnih omrežjih nadomestile proteste? Je občutek varnosti, ki naj bi ga nudile družbene organizacije, resnično lažen? Kaj vse to pomeni za demokracijo?

Na drugi Udesinovi poletni šoli demokracije in človekovih pravic so za vas pripravili predavanja, delavnice, okrogle mize, gledališko predstavo in zlasti obilo druženja z debatami o tem, kaj je sodobna družba in kdo smo njeni ljudje.

Med predavatelji in avtorji delavnic najdemo ugledne strokovnjake, kot so Miha Blažič (bloger in kolumnist), Matjaž Gruden (Svet Evrope), Dino Bauk (odvetnik, pisatelj in kolumnist), Tadej Troha (filozof), Urška Kaloper (novinarka in urednica), Kristina Božič (novinarka), Gorazd Kovačič (sociolog in profesor), Nika Kovač (antropologinja in aktivistka), Nada Vodušek (strokovnjakinja za javno nastopanje), Urša Strehar Benčina (gledališka predagoginja Pionirskega doma), Maja Dakskobler (kineziologinja) in drugi. Poleg predavanj si bodo udeleženci lahko ogledali gledališko predtavo Šest.

“Naš cilj je presegati medgeneracijske razlike, okrepiti izmenjavo mnenj med ljudmi iz različnih okolij in z različnim znanjem, zato ste vabljeni vsi, ki si želite prispevati k poglobljeni debati ter obenem poglobiti teoretično in praktično znanje o družbi, v kakršni živimo,” so o namenu poletne šole dejali na Inštitutu Udesin, ki je član Združenja poletnih šol za politične študije Sveta Evrope.

Foto: Udesin

Foto: Udesin

In še najpomembneje … Udeležba na poletni šoli je brezplačna! Posebno vabilo velja za študente in mlade zaposlene. Edini pogoj, da si zagotovite povsem brezplačno poletno šolo, je ta, da se udeležite vseh predavanj in delavnic v sklopu šole.

In še pomembneje … Kako se prijaviti? Prijavo s krajšim življenjepisom pošljite na naslov udesin.prijave@gmail.com najkasneje do 26. avgusta 2018. Udeležbo je mogoče odpovedati do 17. septembra 2018, sicer prijavljeni sam krije stroške bivanja. Komisija inštituta Udesin bo na osnovi življenjepisa izbrala 25 udeležencev in jih o tem pisno obvestila.

Uredništvo

Povezane vsebine:

Brezplačen prostor za pisanje na Vodnikovi domačiji

Volilna pravica Slovenk je uradno stara 73 let