OBČINSKI PRAZNIK

Prijave za Koper na dlani in 2. Istrske igre

Koper, 15. april 2018
Tradicionalna prireditev ob občinskem prazniku Mestne občine Koper – Koper na dlani k sodelovanju vabi krajevne skupnosti, turistična in kot letošnjo novost tudi kulturna društva v občini.

Foto: Vojko Rotar

Kot so sporočili s koprske turistične organizacije, se bo tradicionalna majska prireditev Koper na dlani odvijala v soboto, 12. maja, in bo tudi letos na prav poseben način popestrila dogajanje v občini. Med 9. in 18. uro se bodo vzdolž Pristaniške ulice in na drugih lokacijah ob morju javnosti s svojimi običaji, kulinariko, glasbo in posebnostmi znova predstavile krajevne skupnosti in turistična društva Mestne občine Koper, ker je letošnje leto razglašeno za Evropsko leto kulturne dediščine, pa so letos k sodelovanju vabljena tudi kulturna društva Mestne občine Koper.

Krajevne skupnosti in društva se bodo tudi letos predstavila na stojnicah, po lanskoletni uspešni izvedbi pa se bodo lahko njihovi predstavniki tudi letos pomerili na 2. Istrskih igrah in se tako preizkusili v zanimivih družabnih aktivnostih, kot so vleka vrvi, skakanje v vreči, igranju more, briškole in podobno.

Za sodelovanje na 2. Istrskih igrah se lahko prijavite s posebno prijavnico, ki je na voljo na spletni strani Koperofculture, za sodelovanje na prireditvi Koper na dlani pa se lahko prijavite na njeni podstrani.Rok za prijavo je petek, 4. maj 2018.

Na turistični organizaciji zagotavljajo, da bo vzdušje in program prireditve še dodatno popestril kulturni program, ki ga bo Mestna občina Koper pripravila v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Mestne občine Koper in Javnim skladom za kulturne dejavnosti – OI Koper, imenovanim Kulturni maraton.

Povezane vsebine:

Podjetna Primorska 2018: Za najbolj inovativne ideje 37.000 evrov