NOVA PRIDOBITEV

Prihodnje leto bo Luka Koper prejela pet sodobnih električnih dvigal

Koper, 28. avgust 2018
V Luki Koper bodo stara dizelska dvigala postopno zamenjali z novimi, za okolje prijaznejšimi električnimi dvigali. Poleti so jih naročili pet, s katerimi si obetajo tudi večjo produktivnost.

Foto: Luka Koper

Kot so sporočili iz Luke Koper, je naročilo petih novih sodobnih električnih mostnih dvigal vredno skoraj 8,2 milijona evror. Z dvigali, ki jih bodo uporabljali na kontejnerskem terminalu, bodo zadostili višjim okoljskim standardom, v družbi pa si obetajo tudi večjo produktivnost.

Foto: Luka Koper

“Gre za postopno zamenjavo starih dizelskih dvigal z novimi, ki ne povzročajo emisij v okolje, najnovejša serija teh dvigal pa bo okolju še bolj prijazna, saj bodo dvigala nadgrajena s številnimi funkcijami za pomoč upravljavcu stroja. S tem bomo, poleg trajnostno naravnanega razvoja, dosegli tudi večjo produktivnost,” so zapisali v Luki.

Nova oprema podjetja Konecranes, svetovnega proizvajalca dvižne opreme Lifting Businesses, bo v Koper prispela prihodnje poletje. Po besedah koprske Luke podjetje zagotavlja opremo, kot so dvižni sistemi za delovne postaje, mostni žerjavi, žerjavi in dvigala za delo v nevarnih okoljih, pristaniška oprema ter viličarji, za proizvodne in procesne industrijske panoge, ladjedelnice, luke in terminale.

Uredništvo