KULTURA

Prihaja 15. mednarodni mediteranski folklorni festival

Med 12. in 16. julijem bo v Piranu, Portorožu, Izoli in Kopru potekal petnajsti mednarodni folklorni festival MIFF 2017, ki ga organizirajo Zveza kulturnih društev Piran, Folklorno društvo VAL Piran in Center za kulturo, šport in prireditve Izola.

Foto: miff.si

Letošnji festival bodo popestrile folklorne skupine iz Španije, Latvije, Slovaške, Avstrije, Italije in Slovenije. Organizatorji pričakujejo zelo barvite nastope – od temperamentnega flamenka, visokoalpskih poskočnic, dinamičnih slovaških plesov do baletno usklajenih latvijskih plesov, festival pa bosta dodatno začinili furlanska eleganca in gorenjska navihanost.


MIFF 2017 se bo s predstavitvenim večerom udeležencev festivala začel v sredo, 12. julija, ob 20. uri na Prvomajskem trgu v Piranu, v četrtek ob 19.30 pa bo program potekal na Trgu Prekomorskih brigad in se ob 21. uri nadaljeval v koprski Taverni. V petek bodo udeleženci festivala znova ob 19.30 zasedli Trg Prekomorskih brigad, ob 21. uri pa se bo program nadaljeval na Lonki v Izoli. V soboto in nedeljo, 15. in 16. julija, pa bo dogajanje na Tartinijevem trgu v Piranu, in sicer ob 21. uri.

Namen festivala je združevanje in prikaz različnih kultur iz sredozemskega območja, združevanje mladih folkloristov in sklepanje novih poznanstev, podpirajo pa ga Občina Piran, Občina Izola, Mestna občina Koper, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (izpostavi Piran in Izola), Luka Koper s skladom Živeti s pristaniščem, Heineken, medijska sponzorja pa sta Radio Capris in Radio Koper.