AKTUALNO

Prifarci s prijatelji prihajajo v Sečovlje

V jubilejnem letu 2018, ko Prifarski muzikanti praznujejo 30. obletnico svojega bogatega glasbenega delovanja, potujejo s koncerti širom po Sloveniji.

Tako bodo v nedeljo, 15. aprila, tudi na Primorskem in prvič v Sečovljah. In ne bodo prišli sami. Z njimi bodo tudi gosti; Andraž Hribar, doma iz Kočevja, ki bo zapel najprej s Prifarci, nato pa še ob spremljavi odlične violinistke Anje Bukovec. Prvič bo z njimi zapela italijanske in hrvaške uspešnice odlična pevka z Reke Barbara Štimac, ki ima tudi prifarske korenine. Njena mama je namreč doma pri Fari v Kostelu, Barbara pa na nastopih navdušuje s svojim specifičnim vokalom in ekstravagantnim načinom oblačenja, na Hrvaškem ji pravijo celo »žena sa stilom«.

S Prifarci pa bo zapel tudi domači nadebudni šolski zborček, ki prepeva na mali podružnični šoli Sv. Peter nad Sečovljami. Skratka, pripravili vam bodo pester in presenečenj poln večer, z obilo slovenskih ljudskih pesmi, popevk, zimzelenih melodij, tujih uspešnic, pa tudi kakšna dalmatinska se bo našla.

Lani so se prvič preizkusili v Portorožu na festivalu Melodij morja in sonca, kjer so s pesmijo »Tako kot je, je prav” poželi številne simpatije občinstva. Zdi se, kot da so Primorsko odkrili šele lani. Praktično v tem delu Slovenije koncertov skorajda niso imeli, čeprav kot sami pravijo, imajo na koncertih najbolj zajeten del ljudskih pesmi prav primorskih, če pa k temu dodajo še pesmi Vejica rožmarina, Moja Izola in Že nona mi je rekla, pa primorske skorajda prevladajo.

Vabljeni, da skupaj uživamo v nedeljo, 15. aprila 2018, ob 18.00 v dvorani Osnovne šole Sečovlje.

Vstopnice za njihov koncert dobite na vseh Eventim prodajnih mestih (Petrol, pošta, OMV … ) Info: 031 363 – 179.

1€ od vsake prodane vstopnice se donira Šolskemu skladu OŠ Sečovlje. Sredstva se namenja za socialno šibke učence ter za dodatni program za vse učence.