38. MMS

Predstavitev novosti letošnjega MMS in vrstnega reda nastopajočih

Portorož, 28. maj 2018
V Avditoriju Portorož so danes predstavili letošnji 38. festival Melodije morja in sonca, žreb pa je določil vrstni red nastopov 14 izvajalcev. Prireditev, ki bo v portoroškem amfiteatru potekala 14. julija, bo neposredno prenašala RTV Slovenija.

Foto: Breda Kranjc

Festival so na današnji novinarski konferenci predstavili mag. Meira Hot, podžupanja Občine Piran, MgA. Dragica Petrovič, direktorica Avditorija Portorož – Portorose, Mario Galunič, odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija, Slavko Ivančić, umetniški vodja festivala MMS in Lada Tancer, predstojnica Urada za družbene dejavnosti Občine Piran. Voditeljica žreba je bila Katja Pišot Maljevac.

Foto: Breda Kranjc

Žreb, ki ga je vodila Katja Pišot Maljevac, je določil naslednji vrstni red nastopajočih:

1. Steffy s skladbo Pa sem šla (Marko Hrvatin, Mitja Bobič/Steffy/Mitja Bobič, Jan Baruca, Marko Hrvatin)
2. Bogdan s skladbo Kanela (Bogdan/Bogdan/Bogdan)
3. The Plut Family s skladbo Hej DJ (Alex Volasko/Saša Lešnjek/Alex Volasko)
4. Skupina Proteus s skladbo Odklop (Pikaja/Pikaja/Skupina Proteus)
5. Mila s skladbo Jaz bi šla naprej (Denis Horvat/Hamo/Denis Horvat)
6. Swing Deal s skladbo Passi nel blu (Giovanna Rados, Lucy Passante Spaccapietra/Giovanna Rados, Lucy Passante Spaccapietra/Denis Beganovič)
7. Laurylin & Jan Bogatič s skladbo Sanjal bom (Amanda Vidic/Amanda Vidic/Samo Turk)
8. Manca Špik s skladbo Kjer pomol poljubi morje (Raay/Rok Lunaček/Raay)
9. Lea Sirk s skladbo Moj profil (Lea Sirk/Lea Sirk/Lea Sirk)
10. Irena Vrčkovnik in MJAV s skladbo Številka srca (Aleš Klinar/Irena Vrčkovnik/Aleš Klinar, Irena Vrčkovnik)
11. Klapa Semikantá s skladbo Tvoja lepota (Erik Prašnikar/Erik Prašnikar/Davorin Lovrečič)
12. Prifarski muzikanti s skladbo Vrni se, srce (Žiga Bižal/Žiga Bižal/Miha Gorše)
13. Ana Štokelj s skladbo Lahko bi mi povedal (da me nimaš rad) (Jadran Ferjančič/Drago Mislej/Jadran Ferjančič)
14. Kalamari s skladbo Z mano se ne da (Darjan Gržina/Angelo Misterioso/Matjaž Švagelj)

Foto: Breda Kranjc

Novost letošnjega festivala je voditeljski par, ki bo za razliko od minulih let povsem v ženskih rokah. Stari znanki festivalskega odra se bo namreč pridružila Bernarda Žarn, ki ji je mikrofon po devetih letih vodenja predal prijatelj in sodelavec Mario Galunič. Dolgoletnemu soustvarjalcu festivala so se organizatorji zahvalili s torto.

V šov programu, ki bo posvečen »očetu« festivala MMS Bertiju Rodošku, besedilo zanj pa piše Drago Mislej – Mef, bodo nastopili glasbeniki Oto Pestner, Isaac Palma in Klemen Orter ter gledališki igralec Primož Forte – Gušto.

Kot so sporočili iz Avditorija Portorož, bodo v tednu pred festivalom tudi letos pripravili tri predstavitvene večere in druženje z izvajalci/glasbeniki, kar bo zagotovo lepa popestritev poletnih večerov, po njihovih besedah pa se festivalski bend pod vodstvom Tomija Purića že intenzivno pripravlja na vaje z glasbeniki.

Druga novost tokratnega festivala je Pregledna razstava ob 40. obletnici prve izvedbe festivala Melodije morja in sonca«, ki jo pripravljajo študentje Fakultete za turistične študije iz Portoroža, pod mentorstvom Tomija Brezovca, v sodelovanju s študenti Fakultete za humanistične študije (somentorica dr. Alenka Janko Spreizer). Na njej bodo predstavili dosedanje zmagovalce, prikazali bogato bero različnih nosilcev zvoka, razstavili promocijsko gradivo in plakate in še kaj. Za pripravo pregledne razstave že nekaj mesecev zbirajo razno gradivo, raziskujejo v arhivih in knjižnicah ter izvajajo pogovore s številnimi izvajalci, organizatorji in obiskovalci festivala v preteklih letih. Razstava bo na ogled julija v Avditoriju Portorož.

Štirinajst izvajalcev so bo potegovalo za Veliko nagrado in nagrade strokovne žirije za najboljše besedilo, priredbo, glasbo, izvedbo ter nagrado za najboljšega debitanta oz. avtorja – nagrado Danila Kocjančiča. Zmagovalna skladba bo tista, ki bo prejela največje število točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Amfiteatru, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije.

Foto: Breda Kranjc

Povezane vsebine:

Izbrane skladbe za letošnji festival MMS