MUZIKAL BRILJANTINA

Predstavitev članov kreativne ekipe muzikala Briljantina

Ljubljana, 1. marec 2018
Včeraj, 28. februarja, so na tiskovni konferenci v ljubljanskih Križankah predstavili člane kreativne ekipe muzikala Briljantine. Igralce in plesalce, ki bodo sodelovali v muzikalu, sta predstavila producent ter direktor podjetja Prospot d.o.o., gospod Jurij Franko, in direktor ter umetniški vodja Festivala Ljubljana, gospod Darko Brlek.

Briljantina je nastala pod taktirko producenta Jurija Franka, za režijo pa so izbrali Juga Radivojevića. Prevod in priredbo pesmi so zaupali Tomažu Domiclju, prevod besedila in dialogov pa Boštjanu Gorencu – Pižami. Za glasbeno vodstvo skrbi Patrik Greblo, za strokovno svetovanje pa Simona Vodopivec Franko. Koreografija je delo Milice Cerović, scenografija Aleksandra Denića, kostumografija pa Tatjane Radišić. Pomembna člana sta tudi pomočnik koreografije Matevž Česen in zborovodja Tomaž Pirnat.

Vlogo Sandy in Dannya bosta igrala Saša Lešnjek in Luka Markus Štajer. Ostale igralske vloge si bodo razdelili Maša Medved, Mariša Jagodič, Rahela Horvat Toš, Manca Kepic, Tadeja Pavlič, Ana Ferme, Maja Šalamon, Perrine Šmarčan, Melani Mekicar, Katja Škofic, Nika Mlekuž, Tim Lončar, Luka Cvetičanin, Gašper Oblak, Žiga Lukman, Niko Krhlanko, Matevž Derenda in Klemen Mramor. V igralski zasedbi bodo poleg izbrancev z avdicije tudi velika imena slovenskih odrskih desk Janez Hočevar – Rifle, Gojmir Lešnjak – Gojc, Alenka Tetičkovič, Uroš Smolej in Domen Valič.

V plesno-pevskem zboru se bo izmenjevalo več kot 30 plesalcev in pevcev. V predstavi bo nastopilo sedem vrhunskih glasbenikov pod vodstvom neumornega maestra Patrika Grebla.

Prvi skupni projekt Festivala Ljubljana in Prospota je bil muzikal Mamma Mia!, ki se ga spominjamo po rekordnem številu ponovitev predstav v Križankah. Mamma Mia! v gledanosti še naprej ruši rekorde.

Muzikal Briljantina je bil premierno uprizorjena leta 1971 na odru »Kingston Mines Theatre« v Chicagu. Gre za zgodbo o skupini dijakov v času zlate dobe rock’n rolla, o ljubezni in dozorevanju mladih. K svetovnemu uspehu muzikala je pripomogel tudi film iz leta 1978, v katerem sta glavni vlogi odigrala John Travolta in pevka Olivia Newton John.

Premiera muzikala Briljantina bo 18. junija v ljubljanskih Križankah. Predvidenih je tudi več ponovitev v juniju in avgustu.

Vstopnice se bodo začele prodajati v ponedeljek, 5. marca, točno ob 12. uri na spletni strani eventim.si in na vseh prodajnih mestih Eventima.