ŠTUDENTSKE POSTELJE

Predaja ključev Študentskega doma v koprskih Prisojah

Koper, 11. april 2018
Po podpisu pogodbe o prodaji stavbe v Prisojah, ki sta jo Luka Koper in Univerza na Primorskem (UP) podpisali v začetku marca, je danes univerza prejela tudi ključe prostorov. Po posodobitvenih delih, ki jih načrtujejo na univerzi, bo Študentski dom Prisoje nudil 160 študentskih nastanitev.

Foto: Viljem Tisnikar, direktor Študentskih domov Univerze na Primorskem (levo), in Darko Grgič, direktor družbe LK Pristan d. o. o. (desno), ob predaji ključev, vir: arhiv UP

Kot so sporočili s primorske univerze, so za stavbo odšteli 2,5 milijona evrov, za posodobitev opreme in investicijsko vzdrževalna dela pa nameravajo vložiti še 300.000 evrov.

Darko Grgič, direktor družbe LK Pristan, je pri projektu sodeloval od samega začetka. Enota, ki je predstavljala do začetka marca največji zasebni študentski dom v Sloveniji, sedaj prehaja v lastništvo in upravljanje UP.

»Sobe in skupni prostori objekta, ki je bil do nedavnega v lasti Luke Koper, so bili leta 2014 prenovljeni za namene oddajanja tako turistom kot tudi študentom, za slednje tudi v skladu s standardi, ki veljajo za študentske bivalne enote, prav tako sta bili urejeni okolica in parkirišče. V sklopu doma je bila organizirana pestra ponudba prehrane, za študente v okviru študentskih bonov. Veseli me, da smo pripomogli k temu, da bo stavba odslej v celoti namenjena študentom, ki bodo v času študija prebivali na najlepšem delu Slovenije in tako odnesli s seboj lepe spomine tako na študij, gostoljubje kraja, kot na samo bivanje. Študentom želim veliko sreče pri študiju, Univerzi pa uspešno poslovanje in sodelovanje s študenti in okoljem, v katerem dom deluje,« je dejal ob predaji ključev.

Viljem Tisnikar, direktor Študentskih domov Univerze na Primorskem, ki skupaj štejejo 386 lastnih ležišč za študente, je dodal: “Razumevanje gospoda Grgiča, da univerzitetno mesto Koper potrebuje dodatne nastanitvene kapacitete za študente, je pripomoglo, da sta Luka Koper in njena hčerinska družba že pred leti pristopili k vizionarskemu projektu vzpostavitve dodatnega študentskega doma. Univerza bo tako po prevzemu objekta dodala zgolj še “piko na i” projekta, ki poteka že več let.”

Po besedah predstavnikov univerze ta na leto prejme okrog 1.300 vlog novih študentov in študentov, ki podaljšujejo bivanje. Zato so dodatne lastne zmogljivosti univerze nujne, da študentje niso prepuščeni trgu zasebnih najemniških sob. Postopki za odkup sosednje stavbe Prisoje 9B so v teku, bi pa v primeru nakupa za njeno delovanje bila potrebna temeljita prenova.

Povezane vsebine:

Teden za obisk Fakultete za humanistične študije