GLASBA

Pred nastopajočimi na MMS-u le še veliki finale

Včeraj je v portoroškem baru Kapelca potekal še zadnji predfestivalski večer, namenjen predstavitvi nastopajočih na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca. Publika je lahko prisluhnila še trem tekmovalnim melodijam, za katere bodo lahko navijali in glasovali na velikem finalu v soboto.

Na oder sta najprej stopila Igor Lija in Nika Hrvatin, slednja v vlogi Moni Kovačič, ki se predstavitve ni mogla udeležiti. Igor in Moni bosta v soboto predstavila skladbo Dober par.

Za Igorjem se je pred domačini in obiskovalci Portoroža predstavil Isaac Palma, ki se je iz Argentine preselil v Slovenijo zaradi ljubezni. Glasbeno pot pri nas je pričel s sodelovanjem v 6. sezoni oddaje Slovenija ima talent. Na festivalu v soboto se bo predstavil s skladbo Če te kdaj spustim iz rok.


Večer je zaključil dvojec skupine Rok in Rokovnjači, nove glasbene zasedbe kantavtorja Roka Lunačka. Rok je največ svojega glasbenega življenja preživel kot vodilni akter in avtor v bendu Flirrt, poleg tega pa je sodeloval in pisal besedila za skoraj vsa velika imena v slovenski glasbi. Od pop hitov, pa vse do manj znanih, bolj subtilnih glasbenih projektov, v katerih po njegovih besedah najbolj pride do izraza njegova duša. Na Melodijah morja in sonca se bodo Rokovnjači predstavili s skladbo Ob morju.

Po predstavitvenih večerih čaka nastopajoče še petkova generalka, potem pa veliki sobotni finale, ko gre zares! Vabljeni k navijanju in glasovanju za vašega favorita v soboto ob 20.45!

Nataša Fajon