GASTRONOMIJA

Popečena telečja rebrca s kakijevo omako

»Priporočamo kakije iz Strunjana, tipo, umedene ali trdo užitne.«

Sestavine:

• 1/2 telečjih reber,
• 4 srednje veliki krompirji,
• 4 jedilne žlice domačega oljčnega olja (domačije Knez, Strunjan),
• 1 čajna žlica soli,
• 1 dl belega vina,
• 2 kakija,
• 50 g rukole,
• 1 limona,
• poper,
• 1 žlica ostre rdeče paprike.

Navodila za pripravo:

Telečja rebra operemo z mrzlo vodo in jih osušimo s kuhinjskim robčkom, v posodici zamešamo olje, sol, poper in papriko. Mešanico namažemo na rebra ter krompir, ki smo ga narezali na krhlje oziroma po želji.

Vse skupaj položimo v pekač, pokrijemo z alu-folijo in v poprej segreti pečici na 200 C° pečemo 1 uro.

Po eni uri odkrijemo alu-folijo, dodamo belo vino, pečico pa nastavimo na 250 C° ter pečemo, dokler vse ne zarumeni.

Kakijeva omaka:

Kakije narežemo na krhlje in 20 minut kuhamo v vodi s klinčki.

Ko so kuhani, odstavimo in jih damo v ponev skupaj z osnovo iz pekača, ki je nastala med peko. Vse skupaj spasiramo, dodamo limonin sok, sol, olje.

Na krožnik položimo krompir, rukolo, nanjo pa narezana rebra pod kotom 45 stopinj ter vse skupaj zmerno prelijemo s kakijevo omako.

Dober tek!

Dobrodošli v naši Kantini Rikardo Portorož, kjer Vas pričakujemo v prijetnem domačem ambientu, na terasi ali v notranjih prostorih, kjer se domači okusi prepletajo s pestro izbiro južnoprimorskih vin (preko 60 različnih vrst) in ostalih pijač ob spremljavi prijetne glasbe.

Povezane vsebine:

Boškarinova jetrca z dušeno čebulo

Kantina Rikardo

La Bottega dei Sapori

Kantina Rikardo, Portorož, Obala 26, tel. št.: 05/99 64 182